- Reklama -

Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Marijampolės Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) mokslo metų pradžios šventėje. Šiemet jame mokysis 400 pirmakursių.

Sveikindama mokslo metų pradžios šventėje susirinkusius vyresnio amžiaus žmones šalies vadovė pabrėžė mokslo visą gyvenimą svarbą. Pasak Prezidentės, trečiojo amžiaus universitetams tenka itin svarbus vaidmuo skatinti vyresnio amžiaus žmonių socialinį ir visuomeninį gyvenimą, darbinę bei kūrybinę veiklą.

„Šiandien – siekiančių, ieškančių ir norinčių žinoti žmonių šventė. Esate gražiausias pavyzdys, kaip galima burti žmones, kurie nori žinoti, mokytis ir bendrauti. Būdami aktyvūs Jūs stiprinate bendruomenę ir pilietiškumą. Jūsų noras tobulėti – sektinas pavyzdys jaunajai kartai. Meilę žinioms ir Lietuvai Jūs perduodate savo vaikams ir vaikaičiams”, – sakė šalies vadovė.

Prezidentės teigimu, žinias reikia ne tik kaupti, bet ir panaudoti, todėl būdami aktyvūs ir mokydamiesi visą gyvenimą senjorai aktyviai prisideda prie Lietuvos gerovės kūrimo. Pasak šalies vadovės, į senjorų tobulėjimo ir raiškos procesą turėtų įsitraukti ne tik savanoriai ir akademinė bendruomenė, bet ir vietos bendruomenės, visuomeninės organizacijos bei savivaldybės.

Lietuvoje yra apie 20 trečiojo amžiaus universitetų, kuriuose mokosi per 16 000 žmonių.

2012-ieji yra paskelbti Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!