- Reklama -

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius. KK nuotr.

Komentuodamas Darbo partijos siūlymus mokesčių sistemos srityje, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius pabrėžė: „Šiuos siūlymus, mano manymu, reikėtų vertinti ne tiek finansiniu, kiek politiniu požiūriu. Mokesčių klausimai yra vienas iš pamatinių dalykų, dėl ko valdanti koalicija turi būti susitarusi. Todėl dabar, kai viena iš valdančiosios koalicijos partnerių sako, kad ji eis su savo individualiomis iniciatyvomis, kyla klausimas, ar dar yra valdančioji koalicija? Į šį klausimą pirmiausia turi atsakyti Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius“.

Pasak opozicijos lyderio, susidaro įspūdis, kad Viktoras Uspaskichas grįžo prie priešrinkiminių kalbų, todėl vėl iškyla natūralus klausimas – į kuriuos rinkimus Darbo partijos lyderis dabar taikosi?

„Mes visada teigėme, kad neatsargus Minimalios mėnesio algos (MMA) didinimas pirmiausia gali labai stipriai pakenti naujų darbo vietų kūrimui. Šios Vyriausybės neapgalvoti veiksmai padidinti MMA iki 1000 Lt tokias pasekmes jau sukėlė. Visi matome, kad iki pernai metų pabaigos nuosekliai vykęs nedarbo mažėjimas dabar sustojo. Antra, mes visada labai aiškiai pasisakėme prieš PVM lengvatų taikymą. Tą patį pasakė ir Premjero sudaryta darbo grupė, kuriai vadovavo jo patarėjas Stasys Jakeliūnas. Nematau jokių argumentų, kodėl dabar turėtume keisti savo nuomonę: Darbo partijos siūlymas dėl PVM lengvatų yra visiškai nelogiškas ir nepamatuotas“.

Apibendrindamas politinę situaciją, opozicijos lyderis sakė valdančiojoje koalicijoje matantis visišką chaosą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!