- Reklama -

Andrius Kubilius. KK nuotr.

Šiandien Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius pasirašys bendradarbiavimo sutartį su Baltarusijos Vieningąja piliečių partija, demokratine dešiniąja partija.

„Tiek būdama valdančioje daugumoje, tiek dabar, opozicijoje, TS-LKD nuosekliai rėmė ir remia demokratines Baltarusijos politines jėgas. Šiandien pasirašoma sutartis su Vieningąja piliečių partija tai akivaizdžiai liudija. Kita vertus, negalime nepastebėti vis didėjančios Baltarusijos saviizoliacijos, kai šalies valdžia stato naują geležinę uždangą nuo Europos, kas ne tik kad nepadeda, bet ir kenkia šios šalies interesams, – pažymėjo A. Kubilius. – Žinoma, bet koks dialogas su Baltarusijos valdžia nebus įmanomas, kol nebus paleisti visi politiniai kaliniai ir užtikrinti demokratiški rinkimai“.

Pasak opozicijos lyderio, Baltarusijai geru pavyzdžiu galėtų būti Ukraina, kuri, nepaisant visų kliūčių, atkakliai ir valingai eina Europą link.

Lietuvos delegacija šiandien susitiks su dingusių ir politinių kalinių bei jų šeimų atstovais, vakarop – padės vainiką prie kapo sovietinio totalitarinio režimo aukoms Kuropatuose.

Vizito į Baltarusiją dar išvykę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai Audronius Ažubalis ir Mantas Adomėnas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!