- Reklama -

Andrius Kubilius. KK nuotr.

„Pastangos gerinti santykius su kaimynine Lenkija yra sveikintinos, bet persistengus su „atsiprašymais“ tokios pastangos gali būti sukompromituotos, taip pat ir „atsiprašymais“ sukurtų nepagrįstų lūkesčių, – sako Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, reaguodamas į užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus pasisakymus vizito Lenkijoje metu. – L. Linkevičius atsiprašė už socialdemokratus, kurie 2010 m. Seime neparėmė XV Vyriausybės pateikto pavardžių rašymo įstatymo projekto. Šia proga kyla klausimas, kodėl L. Linkevičius atsiprašė lenkų Vyriausybės, o ne mūsų XV Vyriausybės?“

Pasak A. Kubiliaus, taip pat kyla klausimas, ar L. Linkevičius atsiprašė ir už Lietuvos Konstitucinį Teismą, kuris ne mažiau kaip dviejuose Konstitucinio Teismo paskelbtuose Konstitucijos išaiškinimuose yra pasakęs, kad pavardžių rašymo pakeitimas prieštaraus Konstitucijai.

„Persistengiant tokiuose svarbiuose reikaluose galų gale lieka tik tokie nesusipratimai, kokie nuskambėjo šiandien, kai Premjeras A. Butkevičius pasiskelbė nurodęs savo pavaldiniams išsiaiškinti, kodėl jis, A. Butkevičius, 2010 metais balsavo prieš pavardžių rašymo įstatymo projektą“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!