- Reklama -
A.Kubiliaus nuomone, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai, inicijuodami Seimo nutarimus ar kitus projektus susijusius su teisėsaugos darbu bei balsuodami už juos, susiduria su interesų konfliktu ir taip pažeidžia Seimo statuto nuostatas. KK nuotr.
A.Kubiliaus nuomone, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai, inicijuodami Seimo nutarimus ar kitus projektus, susijusius su teisėsaugos darbu bei balsuodami už juos, susiduria su interesų konfliktu ir taip pažeidžia Seimo statuto nuostatas. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Pirmininkę Loretą Graužinienę ir Seimo etikos ir procedūrų komisiją prašydamas išsiaiškinti, ar partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai nepatenka į interesų konfliktą dalyvaudami svarstant klausimus, susijusius su teisėsauga ir jos institucijų sprendimais, ypač kai šiam juridiniam asmeniui pareikšti teisėsaugos įtarimai.
„Įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti ir šios partijos pirmininkui Rolandui Paksui. Todėl, mūsų nuomone, minėtos partijos ir frakcijos Seime nariai yra asmeniškai suinteresuoti jų atžvilgiu atliekamų tyrimų baigtimi ir todėl savo iniciatyvomis gali siekti daryti įtaką teisėsaugos institucijoms. Manome, kad frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai, inicijuodami Seimo nutarimus ar kitus projektus susijusius su teisėsaugos darbu bei balsuodami už juos, susiduria su interesų konfliktu ir taip pažeidžia Seimo statuto nuostatas, kurios įpareigoja Seimo narius vengti interesų konfliktų“, – teigė A. Kubilius.
Be to, anot TS-LKD frakcijos seniūno, pateikiant Seimo nutarimo „Dėl Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl manipuliavimo viešojoje erdvėje žvalgybos ir kriminalinės žvalgybos bei ikiteisminio tyrimo duomenimis, galimai neteisėto poveikio teisėsaugos institucijoms, įtraukiant jas į politinę kovą, sudarymo“ projektą, jį pasirašė 9 frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai: P. Gražulis, K. Bartkevičius, V. Kamblevičius, R. Ačas, A. Dumbrava, P. Gylys, K. Komskis, O. Valiukevičiūtė ir V. Vasiliauskas, todėl šie Seimo nariai pateko į interesų konfliktą. Todėl kreipimesi taip pat prašoma apsvarstyti šių Seimo narių elgesį ir pateikti išaiškinimą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!