- Reklama -
Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. KK nuotr.
Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas, opozicijos lyderis Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Pirmininkę Loretą Graužinienę ir Seimo seniūnų sueigą, siūlydamas kartu su Vyriausybės ataskaita pristatyti ir Europos Komisijos paskelbtą reguliarų dokumentą „Šalies ataskaita. Lietuva 2016“ bei Tarptautinės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO), kurios narystės Lietuva siekia, pirmąją išsamią studiją „OECD Economic Surveys. Lithuania. Economic Assessment. March 2016“.
Kreipimesi Seimo opozicijos lyderis pažymi: „Siūlome, kartu su Vyriausybės ataskaita, Seimui pristatyti ir šiuos du svarbius dokumentus, pakviečiant tai padaryti šių organizacijų atstovus, ir taip sudaryti galimybę Lietuvos Respublikos Vyriausybės veiklos 2015 metais ataskaitą svarstyti remiantis objektyvia svarbių tarptautinių organizacijų analize“.
Kaip žinome, balandžio 21 dieną Seimo posėdyje yra numatytas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2015 metų veiklos ataskaitos pateikimas. Po to Seimo komitetuose ir frakcijose vyks šio svarbaus dokumento svarstymas, bus rengiamas ataskaitos svarstymas ir diskusija Seimo posėdyje.
Pasak A. Kubiliaus, tai yra vienas svarbiausių darbų šioje Seimo sesijoje – išsamiai ir racionaliai apsvarstyti šalies reikalų būklę, Vyriausybės nuveiktus ir nenuveiktus darbus bei nubrėžti ateities pagrindinius iššūkius. Tam reikia, kad Seimo nariai galėtų objektyviai įvertinti Vyriausybės darbą ir šalies būklę.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!