- Reklama -
A. Kubilius siūlo R. Karbauskiui išsitirti dėl ryšių su Rusija. KK nuotr.
A. Kubilius siūlo R. Karbauskiui išsitirti dėl ryšių su Rusija. KK nuotr.

Šiandien plenarinių posėdžių salėje svarstant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narių Ramūno Karbauskio ir Agnės Širinskienės pasiūlymą išmesti parlamentarą Andrių Kubilių iš A. Skardžiaus veiklą tiriančios komisijos, A. Kubilius viešai kviečia R. Karbauskį pasitikrinti dėl ryšių su Rusija.

„Iš viešų A. Širinskienės ir R. Karbauskio pareiškimų matau, kad jie nori įrodyti, jog aš beveik kartu su Lukašenka ir vos ne už Kremliaus oligarchų pinigus pats vystau energetinį verslą Lukašenkos kolūkiuose. Gerbiamas Ramūnai, kalbate visiškas nesąmones, kas Jums pastaruoju metu vis dažniau pasitaiko. Aš Jūsų gebėjimo skleisti fake-news nesustabdysiu. Bet aš siūlau Jums vieną bendrą reikalą: išsitirkime abu dėl ryšių su Rusija. Tegul NSGK ar kitas komitetas atlieka mūsų abiejų tyrimą: mano tariamų ryšių (kurių nėra) su A. Lukašenka, „Sberbankais“ ir kokiais tik norite Kremliaus oligarchais, įskaitant patį V. Putiną. O Jūs išdrįskite atsakyti į klausimus apie Jūsų ryšius su Kremliaus oligarchais – V. Kantoru, iš kurio perkate trąšas ir „Rostselmašo“ savininku Konstantinu Babkinu, iš kurio po 2012 m. Visagino atominės elektrinės referendumo, kur Jūs suvaidinote svarbų vaidmenį, keistomis aplinkybėmis gavote „Rostselmašo“ kombainų pardavimus. Kaip žinia, ponas K. Babkinas 2014 m. buvo vienas iš 3 asmenų, finansavusių hibridinę Krymo okupacijos operaciją ir yra artimas Kremliui oligarchas. Ramūnai, kviečiu būti vyru ir nebijoti. Aš tikrai nebijau, juk tirtų Jūsų daugumos komitetas. Parodykite skaidrumo standartą. Ne vien kalbomis. Nes, jeigu Jūs ir po šio mano kvietimo neišdrįsite tokiame tyrime atsakyti į klausimus, aš iki rinkimų į Jūsų kabinetą kojos nekelsiu“, – sakė A. Kubilius.

A.Kubilius taip pat pabrėžė, jog gelbėdami A. Skardžių, valstiečiai-žalieji gali jį išmesti iš pastarojo veiklą tiriančios komisijos, nors Konstitucija ir draudžia persekiojimą už kritiką.

„Šiandien suvokiu vieną aiškią tiesą: normalią Lietuvą vienija alus ir krepšinio pergalės, tuo tarpu valstiečius – tik neapykanta konservatoriams, Landsbergiui ir Kubiliui. Vardan valstiečių „vienybės“ tenka aukotis“, – posėdžių salėje sakė A. Kubilius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!