- Reklama -
Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas A.Matulas

Seimo Sveikatos reikalų komiteto (SRK) pirmininkas Antanas Matulas išreiškė susirūpinimą dėl rajonų ligoninėse po restruktūrizavimo kilusių finansinių problemų, kurias spręs kartu su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), Valstybinės ligonių kasos ir savivaldybių vadovais išvažiuojamajame posėdyje Kupiškio ir Ignalinos rajonų ligoninėse.

„Po restruktūrizavimo mažų rajonų ligoninėse kilusios problemos yra žinomos. Esame jas aptarę su rajonų ligoninių vyriausiais gydytojais. Todėl tikriausiai pasiūlysime keisti mažų terapinio bei slaugos ir palaikomojo gydymo profilio ligoninių finansavimo modelį“, – sako Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys A. Matulas.

Rugsėjo 29 dieną vyksiančiame posėdyje dalyvaus SRK komiteto nariai, Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės ir Panevėžio teritorinės ligonių kasos atstovai, sveikatos priežiūros įstaigų vadovai, rajonų savivaldybių merai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai. Posėdyje bus svarstoma, kaip užtikrinti mažų restruktūrizuotų ligoninių finansinį stabilumą, gerinti paslaugų prieinamumą, taip pat aptariama naujosios vaistų receptų rašymo tvarkos įtaką gydymo kokybei.

Šiomis dienomis apie medikams vėluojančius atlyginimus ir ketinimus imtis streikų prakalbo Kupiškio rajono gydytojai. „Apmaudu, tačiau žinome, kad panaši situacija ir kituose rajonuose – Ignalinoje, Molėtuose, Pakruojyje. Komitetas kartu su SAM ir savivaldybėmis ieškos sprendimo, kaip sukurti geresnį, efektyviau veikiantį modelį. Akivaizdu, kad matydamos, kas vyksta ligoninėse, kuriose restruktūrizavimas jau buvo įvykdytas, jo baiminasi ir kitos gydymo įstaigos. Todėl privalome surasti teisingus sprendimus“, – teigia Seimo narys.

Pasak A. Matulo, reikia pasidžiaugti, kad sveikatos priežiūros įstaigų finansavimo padidinimo problemą iš dalies sprendžia ir ketvirtadienį vykęs Privalomojo sveikatos draudimo fondo tarybos posėdis. Jo metu, sveikatos apsaugos ministrui Raimundui Šukiui pasiūlius, paslaugos balas visoms gydymo įstaigoms buvo padidintas nuo 0,84 iki 0,89 lito.

KK inf.

2010-09-09

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!