- Reklama -

Andrius Mazuronis. KK nuotr.

Gegužės 28 d., antradienį, įvykusiame Seimo posėdyje dviejų balsų persvara buvo pradėtas svarstyti projektas dėl abortų draudimo.

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Andrius Mazuronis balsuodamas dėl Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projekto susilaikė ir pastarąjį įvardijo kaip nežmoniško elgesio su moterimis įstatymą, kurio pateikimui pritarė didžioji dalis konservatorių, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nariai bei kiti parlamentarai.

„Visas pasaulis juda į priekį legalizavimo prasme, o mes grįžtame atgal ir norime suvaržyti moters teisę į privataus gyvenimo neliečiamumą. Moters pasirinkimo teisė gimdyti ar ne yra įtvirtinta tarptautinėje teisėje. Tokie siūlymai kelia pagrįstas abejones dėl atitikimo tarptautinėms konvencijoms, kurias, beje, yra ratifikavusi ir Lietuva“,– teigė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Šalyse, kuriose anksčiau galiojo abortų draudimas, pvz.: Rumunijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Rusijoje smarkiai padidėjo nėščių moterų mirtiningumas, nes moterys ieškodamos galimybių nutraukti nėštumą kreipdavosi į nemedicinines įstaigas, kuriose mirdavo, būdavo suluošinamos ar ateityje visai nebegalėdavo susilaukti vaikų.

Pasak parlamentaro, ne draudimais turėtų būtų reguliuojamas abortų skaičius, o investuojant į jaunimo lytinį švietimą, šeimų informavimą šeimos planavimo klausimais, skatinant kontracepsijos prieinamumą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!