- Reklama -

Artūras Paulauskas mano, kad Lietuva bendradarbiavimo su Rusija turėtų mokytis iš Suomijos. KK nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas iš esmės sukritikavo Vytauto Landsbergio ir konservatorių vykdytą Lietuvos ir Rusijos šaltojo karo politiką.

Savo nuomonę apie tai A.Paulauskas išsakė interviu žurnalui „Ekspress-nedelia“.

„Aš, štai, žiūriu, kaip suomiai dirba su Rusija. Jie, kaip ir mes, – kaimynai, jų tarpusavio istorija taip pat nepaprasta. Buvo karas su TSRS, prarado dalį teritorijos, tačiau atstovėjo nepriklausomybę su ginklu rankose. Jeigu imtų pavyzdį iš mūsų, tai pas juos būtų nuolatinis konfliktas su Rusija. Tačiau jie rado galimybę gražiai kaimyniškai bendrauti, istoriją paliko istorikams, ir ekonominis Suomijos ir Rusijos bendradarbiavimas klesti. Kartu statomi įvairūs objektai, vyksta bendradarbiavimas energetikos sferoje, vyksta aktyvi prekyba, klesti turizmas. Ir pažiūrėkite, koks Suomijoje pragyvenimo lygis – mums iki to toli. Ne paskutinį vaidmenį čia suvaidino ir bendradarbiavimas su Rusija“, – sakė Artūras Paulauskas.

„Ekspress-nedelia“ pastebėjo, kad už tokius žodžius A.Paulauskui „klius ir nuo konservatorių, ir nuo Vytauto Landsbergio“.

„Taip, jis griežtai kritikuoja tokių pasiūlymų iniciatorius, sako: „Jūs ką, norite čia finliandizaciją įgyvendinti?“ Tarsi jie elgiasi pagal principus. Tačiau, štai, aš žiūriu į Suomijos ir Rusijos bendradarbiavimą ir nieko blogo nematau. Kaip komiteto pirmininkas, esu gerai informuotas, žinau situaciją detaliai ir galvoju, kad tas bendradarbiavimas atneša nemažą tarpusavio naudą“, – sakė A.Paulauskas.

Į klausimą, kad „pas mus vis kovojama su istorija“, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas atsakė: „Seniai laikas istoriją palikti istorikams, politiką – politikams, o ekonomiką – ekonomistams“.

Nuolatinę konservatorių retoriką apie „grėsmes iš Rytų“ A.Paulauskas įvertino kaip siekį konsoliduoti savo partijos elektoratą.

„Aš manau, kad jie taip elgiasi dėl politinių tikslų, kad pritrauktų savo rinkėją. Tai – dėl vidaus vartojimo. Reikalingas priešo įvaizdis, kad rinkėjai galėtų konsoliduotis aplink konservatorius: štai jis, priešas, šalia, jis labai baisus. Ir, reikia pastebėti, jie pakankamai sėkmingai naudoja tą baubą. Susirenka balsus ir per parlamento, ir per savivaldybių rinkimus“, – interviu žurnalui „Ekspress-nedelia“ teigė A.Paulauskas.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!