- Reklama -

Darbo partijos pirmininko pavaduotojas, DP kandidatas į Prezidentus Artūras Paulauskas seka savo partijos pirmininkės pavyzdžiu: vis taikosi įkąsti Prezidentei. KK nuotr.

Šiandien Prezidentūrai paskelbus, kad šokėjai ant ledo Isabellai Tobias suteikiama Lietuvos pilietybė,  Darbo partijos kandidatas į Prezidentus, Seimo narys Artūras Paulauskas suskubo išplatinti pranešimą spaudai, kuriame apkaltino Prezidentę “panaudojus šokėjų porą savo rinkiminei kampanijai”.

“Sveikindamas šokėjus su pagaliau pasiektu tikslu A. Paulauskas mano, kad pilietybę I. Tobias buvo galima suteikti žymiai anksčiau, nes nuopelnai Lietuvai buvo akivaizdūs”, – rašoma pranešime spaudai.

„Labai apmaudu žiūrėti, kai jaunų profesionalių žmonių viltimis ir pasiekimais yra manipuliuojama siekiant naudos sau. Džiaugiuosi, kad pilietybė I. Tobias pagaliau buvo suteikta. Tą buvo galima padaryti ir prieš metus. Artėjant rinkimams, matyt, ir įstatymai Prezidentūroje kitaip skaitosi“, – pranešime spaudai cituojamas  A. Paulauskas.

Pasak A. Paulausko, dar prieš metus Prezidentei I. Tobias ir D. Stagniūno pasiekimai neatrodė pakankami, kad I. Tobias būtų suteikta pilietybė, o būsimi nuopelnai negalėjo būti laikomi kaip svarbus argumentas pilietybei.

„Jau šių metų sausį I. Tobias galėjo turėti Lietuvos pilietybę, nes pasiekti aukšti šokėjų poros rezultatai yra daugiau nei pakankamas nuopelnas Lietuvai, o ką jau ir kalbėti apie būsimus šios perspektyvios poros nuopelnus ir Lietuvos garsinimą uždarame bei prestižiniame šokėjų ant ledo sporto pasaulyje. Buvo protu nesuvokiamas atsisakymas suteikti pilietybę žmogui, kuris dėjo tiek pastangų, mokėsi kalbą, net savo identiteto atsisako vardan galimybės atstovauti Lietuvai. Šis sprendimas dėl pilietybės, kad ir pavėluotas, tačiau labai reikalingas“, – įgėlė D.Grybauskaitei  Darbo partijos kandidatas į Prezidentus, Seimo narys  A. Paulauskas.

Kaip žinia, šių metų sausio mėnesį Lietuvos Respublikos Prezidentė, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, Konstitucinio Teismo pateiktais išaiškinimais, Pilietybės įstatymu, atsižvelgusi į Pilietybės reikalų komisijos siūlymą ir įvertinusi visas aplinkybes, Jungtinių Amerikos Valstijų pilietei Isabellai Tobias nesuteikė pilietybės išimties tvarka. Be pilietybės šokėjų pora negalėtų atstovauti Lietuvai 2014 metų Sočio olimpinėse žaidynėse.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!