- Reklama -
A.Zuokas žiūri "MG Baltic" prezidentui D.Mockui į akis ir šypsosi. KK nuotr.
Ką galvoja A.Zuokas,  žiūrėdamas “MG Baltic” prezidentui D.Mockui į akis?  KK nuotr.

Buvęs Vilniaus meras, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) pirmininkas Artūras Zuokas teigia, kad vakar viešai paskelbta įtariamo politinės korupcijos byloje Eligijaus Masiulio išpažintis jo neįtikino.
„Eligijaus Masiulio kalba manęs neįtikino. Galiu pasakyti, kad tai suprantama dėl gynybos. Matyt, Eligijus Masiulis ir jo teisininkai turbūt neturi kito varianto, tik kalbėti apie galimą paskolą, nes visais kitais atvejais jo atsakomybė būtų tik didesnė. Šiuo atveju tai yra melas, netiesa ir klaidinimas visuomenės“, – mano A.Zuokas.
Jo nuomone, tie pinigai, kuriuos STT agentai rado kratos metu pas buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį – parama partijai.
„Aš esu įsitikinęs, kad tai buvo parama partijai – ne tik konkrečiai Eligijui Masiuliui, bet ir neteisėta šiuo atveju parama partijai, galbūt tame tarpe ir kyšio forma Eligijui Masiuliui bei jo kolegoms. Tikėkimės, kad tyrimas vyks sklandžiai ir greitai, o tokie bandymai nukreipti dėmesį nuo tiesos yra tiesiog nerimti“, – mano Artūras Zuokas.
Jis teigė sunkiai įsivaizduojąs, kad šiandien būtų galima rasti sveiką Lietuvoje žmogų – nesvarbu, kokios jo būtų pajamos, kad jis galėtų palikti šimtą tūkstančių automobilyje, buityje – tiesiog palikti ir išeiti.
„Ar tai reiškia, kad yra tiek tų po šimtą tūkstančių, kad vieną ar kitą dieną (pasiimsi) – koks skirtumas? Juk šiandien žmogus bijo palikti automobilyje krepšį su kompiuteriu ar kažką kitą. Arba tai yra ne paskola – na, pavogė, tai pavogė, išdaužė langą mašinai, tai išdaužė – grąžinti nereikės. Su paskola žmogus, ypatingai pretenduojantis į sveiką protą, taip nesielgs“, – mano Artūras Zuokas.
Todėl, jo nuomone, ši E.Masiulio vieša išpažintis – tai tiesiog yra gynybinė taktika, kuri yra pateikta ir kuri teisiniu požiūriu yra suprantama. Be to, tai, anot A.Zuoko, yra bandymas išvengti atsakomybės, kuri yra labai didelė, vertinant rastą pinigų sumą.
Komentuodamas E.Masiulio išpažintį, buvęs Vilniaus meras A.Zuokas atkreipė dėmesį ir į kitą aspektą.
„Reikėtų atkreipti dėmesį, kad tai yra gera, vieša informacija kitoms šalims, kurios dalyvauja tyrime ir kurioms apribotas bendravimas tarp jų. Tai dabar tik jų advokatams reikia prisiderinti prie Eligijaus Masiulio viešos išpažinties“, – pastebėjo A.Zuokas.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!