- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Išnagrinėjęs Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kreipimąsi, Konstitucinis Teismas paskelbė sprendimą, kuriuo užtikrino teisėsaugos nepriklausomumą nuo politinės įtakos.

„Konstitucinis Teismas sustabdė antikonstitucines Seimo iniciatyvas. Šis sprendimas užtikrins teisėsaugos nepriklausomybę nuo politinių grupių interesų. Visi teisės aktai turi atitikti svarbiausią šalies įstatymą – Konstituciją”, – sako Prezidentė.

Pasak Prezidentės, po Konstitucinio Teismo sprendimo turi būti keičiamas ir Prokuratūros įstatymas, ir Seimo statutas. Prezidentė ir ateityje ketina dėti visas pastangas, kad antikonstituciniai įstatymai neįsigaliotų. Pasak Prezidentės, būtina vertinti visus projektus ne tik antikorupcine, bet ir atitikties Konstitucijai prasme.

Konstitucinis Teismas konstatavo, kad generalinio prokuroro atleidimo pagrindų ir tvarkos nustatymas Seimo statute neatitinka Konstitucijos. Konstitucinis Teismas nusprendė, kad pareiga generaliniam prokurorui atsiskaityti už prokuratūros veiklą įstatymų leidžiamajai ir vykdomajai valdžiai taip pat prieštarauja Konstitucijai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!