- Reklama -

Darbo partijos narys Gediminas Jakavonis. KK nuotr.

Spalio pradžioje žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad „likus kelioms dienoms iki nepasitikėjimo pirmuoju Seimo Pirmininko pavaduotoju Vytautu Gapšiu svarstymo parlamente, Seimo Darbo partijos frakcijos atstovas Gediminas Jakavonis Darbo partijai advokatavo Strasbūre“.

Seimo narys Liutauras Kazlavickas kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, atkreipdamas dėmesį, kad į Europos Tarybą Darbo partijos atstovai kreipėsi dar balandį. Raštą asamblėjai, suformuluotą kaip „pasiūlymas rezoliucijai“, įteikė Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjoje (ET PA) narys Darbo partijos frakcijos atstovas Gediminas Jakavonis. Rašte Seimo narys ragina ET PA įvertinti situaciją, susijusią su Darbo partijos baudžiamuoju persekiojimu, ir priimti šiuo klausimu reikalingus sprendimus.

Remiantis Seimo statuto 18 straipsniu, Seimo nariui draudžiama Seimo nario mandatą naudoti ne pagal paskirtį. Taip pat kiekvienas Seimo narys, eidamas Seimo nario pareigas, privalo vengti interesų konflikto tarp Seimo nario privačių interesų ir jo pareigų atstovauti visuomenės interesams, taip pat neturi elgtis taip, kad visuomenėje kiltų abejonių, kad toks konfliktas yra.

„Šiuo atveju Darbo partijos frakcijos atstovas G. Jakavonis, būdamas Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinės asamblėjoje narys ir tokioje svarbioje Europos institucijoje raginantis įvertinti situaciją, susijusią su Darbo partija, kuriuo nariu jis pats yra, akivaizdžiai pažeidžia viešųjų ir privačių interesų derinimo rekomendacijas bei minėtą Seimo statuto straipsnį“, – sako L. Kazlavickas, Etikos ir procedūrų komisijos prašydamas įvertinti Seimo statuto nuostatas pažeidusį Seimo narį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!