- Reklama -
Arvydas Garbaravičius

Baigiantis esamos tarybos kadencijai, kurią kai kurie kolegos siūlė užbaigti garbingai, ketvirtadienio tarybos posėdžio darbotvarkėje, kurią sudarė meras A. Kupčinskas, yra sprendimo projektas Nr. TR – 30, kuriuo siūloma patvirtinti Viešame aukcione parduodamo Kauno miesto savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašą. Sąrašas sudarytas remiantis 2014 m. spalio 28 d. Vyriausybės nutarimu Nr. 1179.

Šiame Vyriausybės nutarime kalbama apie nenaudojamą savivaldybių veiklai ar funkcijos atlikti, taip pat nereikalingą ar netinkamą nekilnojamąjį turtą.

Tarybai teikiamame sąraše yra 70 nekilnojamo turto objektų, tame tarpe mokykla-darželis, lopšelis-darželis, mokykla, dviejų aukštų mūrinis namas Senamiestyje 572,86 kv. m. ploto, automobilių stovėjimo aikštelė miesto centre, sandėlių kompleksas Šančiuose, administraciniai pastatai. mechaninės ir stalių dirbtuvės Aleksote, nebaigti statyti dviejų aukštų mūriniai garažai, butai, gyvenamieji namai ir pan.

Minėtas Vyriausybės nutarimas nustato, kad sąrašai gali būti pateikiami du kartus per metus – iki birželio 1 d. ir iki gruodžio 1 d., todėl visus sąrašo objektus būtina išsamiai aptarti, įvertinti galimas rinkos vertes ir nuspręsti ką galima naudingai parduoti dabar, o kokius pardavimus atidėti.

Būtina taip pat įvertinti, kai kurių objektų galimybes pritaikyti juos smulkaus ir vidutinio verslo skatinimui, darbo vietų kūrimui.

Visų šių darbų šioje tarybos kadencijoje atlikti fiziškai neįmanoma, o ir nėra reikalo.

Turtiniai klausimai nesprendžiami skubotai, kitaip tokie sprendimai būna nuostolingi, todėl pasiūliau sprendimo projektą Nr. TR – 30 „Dėl Viešame aukcione parduodamo Kauno miesto savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašo patvirtinimo“ išbraukti iš darbotvarkės ir palikti sprendimą dėl jo priimti naujai išrinktai tarybai, kurios požiūris į šio nekilnojamojo turto panaudojimą gali būti kitoks.

Tai būtų garbingas ir korektiškas, skaidrus esamos kadencijos tarybos sprendimas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!