- Reklama -

Lietuvos Republikos Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Šiandien Vyriausybės posėdyje priimtas sprendimas atnaujinti Vyriausybės komisijos – Valstybės pažangos tarybos – sudėtį. Tarybos misija – palaikyti pažangos strategijos „Lietuva 2030“ idėjų sklaidą, vykdyti Strategijos įgyvendinimo priežiūrą ir teikti pasiūlymus Vyriausybei.

Valstybės pažangos taryba išplėsta naujais visuomenės, valdžios ir parlamentinių frakcijų atstovais. Dauguma iki šiol veikusios Tarybos narių sutiko tęsti bendrą darbą, skatinant kurti pažangos idėjas ir ieškant visuomenei svarbių problemų sprendimo būdų.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius yra pažymėjęs, kad Šešioliktoji Vyriausybė sieks įgyvendinti darbų tęstinumo politinę kultūrą. Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“ – vienas tokių darbų, kurį pradėjo kadenciją baigęs ministrų kabinetas.

2010 m. patvirtinta Valstybės pažangos taryba inicijavo diskusiją su visuomene, socialiniais bei ekonominiais partneriais ir pateikė tuometinei Vyriausybei strategijos projektą.

Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“ – tai valstybės vizija, raidos prioritetai ir jų įgyvendinimo kryptys iki 2030 metų. Tai pagrindinis planavimo dokumentas, kuriuo turi būti vadovaujamasi priimant strateginius sprendimus ir rengiant valstybės planus ar programas.

Strategija siekiama pažadinti visuomenės ir kiekvieno jos nario kūrybiškumą, susitelkti prie idėjų, kurios padėtų Lietuvai tapti modernia, veržlia, atvira pasauliui, puoselėjančia savo nacionalinį tapatumą šalimi.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!