- Reklama -

Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas. KK nuotr.

Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas interviu laikraščiui „Karštas komentaras“ sakė, kad yra dar vienas tyrimas, kurį reikės pradėti – tai dėl A.Kubiliaus premjeravimo laikotarpiu imtų paskolų.

„Yra dar vienas tyrimas, kurį reikės pradėti – vienas Anglijos bankas mūsų komitetui yra parašęs raštą, kad Lietuvai buvo siūlomas kreditas už 6 proc., bet buvo paimtas už 9 proc.

Mano duomenimis, tas bankas buvo padavęs į teismą Bosniją ir Hercogoviną – ten irgi siūlė kreditą už mažesnes palūkanas, tačiau valstybė pasirinko kitą – už didesnes palūkanas, ir prisiteisė 200 milijonų eurų už tai, kad buvo ignoruotas Anglijos banko pasiūlymas.

Kai mes pradėsime tirti šį klausimą, vėlgi, matyt, prasidės eskalavimas, tačiau 3 procentų skirtumas, jeigu paskaičiuotume nuo milijardo, kasmet sudaro po 30 papildomų milijonų. O kiek iš viso bus permokėta dėl to lėšų?

Beje, latviai per krizę skolinosi iš Tarptautinio valiutos fondo už 1,5-3 procentus – ir latviai pensijų nesumažino, o mūsų konservatorių Vyriausybė pasirinko kitą kelią – skolintis už 9 proc. Įsivaizduojate, koks skirtumas? Valstybei buvo padaryta didžiulė žala. Aš manau, kad kas nors kada nors sugrįš ir prie šito dalyko.

Taigi, yra daug pridaryta tokių dalykų, kuriuos ištirti mūsų kadencijos neužteks“, – interviu laikraščiui „Karštas komentaras“ sakė B.Bradauskas.

Visą interviu skaitykite laikraštyje „Karštas komentaras“

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!