- Reklama -

Europos Parlamento narys Bronis Ropė. KK nuotr.

Iš Ignalinos mero marškinių, anot LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio, išaugęs ir Europos Parlamento nariu nuo Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos išrinktas Bronis Ropė Vilniuje atidarė savo biurą.

Europos Parlamento narys B.Ropė – pirmasis europarlamentaras, kuris Lietuvoje turės net 10 biurų. Kad būtų arčiau žmonių, kad „iš pirmų lūpų“ išgirstų mūsų gyventojų problemas ir lūkesčius.

Tiesa, pats B.Ropė, buvęs LVŽS kandidatas į prezidentus, prisipažino, kad didelio entuziazmo – palikti ilgametį Ignalinos mero postą ir vykti į Briuselį – nebuvo. Tačiau nulėmė argumentas, jog Lietuvos žemės ūkis Europos Parlamente iki šiol nebuvo atstovaujamas.

Taigi, kaip Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas, o tai reiškia – ypač puikiai suprantantis kaimo žmogų ir jį kamuojančias problemas, Europos Parlamente nieko nelaukęs įsijungė į agrarinio komiteto darbą.

B.Ropei Europos Parlamente užteko kelių mėnesių „įsivažiuoti“ į vadinamuosius briuselinius reikalus. Dabar, sako europarlamentaras, toks jausmas, kad jau seniausiai ten būtų pradėjęs dirbti.

Jis pastebėjo, kad dabartinis EP kur kas labiau skiriasi nuo ankstesnių. Anksčiau komisarai tik atvykdavo į komitetus, pristatydavo savo poziciją, ir Europos Parlamente tik likdavo simboliškai jų siūlomus klausimus patvirtinti.

Tuo tarpu šiame Europos Parlamente komitetai ne tokie „minkšti“. „Tarkuosime“ komisarus“, – sako B.Ropė, pripažindamas, kad jiems kai kuriais klausimais lengva nebus.

Keičiasi ne tik darbas Europos Parlamento viduje, bet ir ES politika: ES tam tikrą laikotarpį daugiau nebesiplės – naujų narių nepriiminės, o stiprės kaip Europos Sąjungos bendrija ir tvarkysis savo viduje.

Be to, Europos Parlamente vyksta karštos diskusijos ir dėl NATO: ar nereikėtų Europos Sąjungai kuri savo saugumo struktūrą? Mat yra ES valstybių, aršiai pasisakančių prieš ES narių dalyvavimą karinėje NATO struktūroje.

Europos Parlamente vyksta nuomonių mūšiai ir dėl JAV bei Kanados laisvos prekybos sutarties su ES. Svarstymai šia tema vyksta už uždarų durų. Šios sutartys ypač neramina – mat į Europą, o tai reiškia, kad ir į Lietuvą, bus įvežama genetiškai modifikuota produkcija iš JAV bei Kanados. O jeigu kuri šalis, pvz., Lietuva, saugodama savo gyventojus, atsisakytų įsileisti GMO produktus pagal JAV ir Kanados laisvos prekybos sutartis su ES, tuomet už produkcijos atsisakymą turėtų mokėti baudas.

Ir šios sutartys EP šiuo metu yra ypač forsuojamos.

Šias naujoves savo EP nario biuro atidaryme papasakojo Bronis Ropė.

Lietuvos viešojoje erdvėje keistai nutylima ir ES senbuvių pozicija skalūninių dujų atžvilgiu.

„Vokietija skalūninių dujų gavybos atsisakė. Mes įsigijoje suskystintų dujų terminalą, tai brangus projektas, tad pirmiausia pažiūrėkime, kaip jis veiks. O skalūninių dujų srityje mes pionieriais neturėtume būti“, – mano Europos Parlamento narys Bronis Ropė.

„Anksčiau mūsų senoliai visus didžiuosius darbus darydavo talkomis. Tai reikia iš jų mokytis – visus didžiuosius darbus daryti kartu“, – kviečia bendram darbui vardan Lietuvos EP narys B.Ropė.

Parengta pagal laikraštį “Karštas komentaras”

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!