- Reklama -
Lietuvoje Baltarusijos prezidentą A.Lukašenką pasitiko minios žmonių su didžiulėmis ovacijomis - nieko panašaus per Lietuvos Tūkstantmečio šventę nebuvo (V.Gorio nuotr.)

„Lietuvos dešinieji bei įvairaus plauko svetimų demokratijų sergėtojai lieja tulžį. „Lukašenkos lankymasis Lietuvoje kelia grėsmę, kad diktatorius bus įteisintas Europoje.“ „Lukašenkos atvykimas – iššūkis demokratijai“. Tokių sentencijų apstu. Nirštama dėl galimos demokratijos stokos kaimyninėje šaly, kurios Prezidentas rūpinasi savo šalies gyventojais ir iš esmės yra jų palaikomas. Baltarusijoje nėra oligarchinių grupuočių valdymo, dominuoja nacionalinio produkto skirstymas, įteisintas nemokamas aukštasis mokslas, gydymas, žemės ūkis nesugriautas. A. Lukašenka palaikomas ir todėl, kad jis yra tikros, o ne butaforinės šalies nepriklausomybės garantas. Baltarusijos jaunuoliai nekariauja svetur, valstybės vadai nesilanksto imperialistinių valdymo centrų, sąjungų bei karinių blokų galingiesiems, šalies teritorijoje neveikia CŽV kalėjimai“, – sako „Fronto“ partijos pirmininkas Algirdas Paleckis.

„Totalitarizmo sala demokratinėje Europoje”, – apibūdina visa tai imperializmo vedliai, kad paslėptų savo tikruosius kėslus. Tuo tarpu Baltarusijos blokavimo bei izoliavimo politika, vykdoma dešiniųjų jėgų, objektyviai išsisėmė. Su Baltarusijos, kurios ūkio infrastruktūra nėra suniokota transnacionalinio kapitalo, verslininkais bei pramoninkais vis labiau ieško kontaktų kitų šalių verslininkai, taip pat ir Lietuvos.

„Fronto“ partija yra už gerų bei draugiškų santykių visomis kaimyninėmis šalimis palaikymą“, – rašoma „Fronto“ partijos pranešime spaudai.

KK inf.

2009-09-16

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!