- Reklama -

Seimo narys D.Kreivys. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Dainius Kreivys prašo Energetikos ministro atsakyti, ar su Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo rangovu „Nukem technologies“ išspręsti nesutarimai dėl B1 (IAE laikinosios panaudotos branduolinio kuro saugyklos) projekto įgyvendinimo.

„Nesutarimai su „Nukem technologies“ buvo ne tik dėl projektų įgyvendinimo finansinių pretenzijų bei terminų, bet ir dėl branduolinės saugos reikalavimų. Ar pasirašius sutarties pakeitimą su rangovu reiškia tai, kad IAE atsisakė anksčiau keltų branduolinės saugos reikalavimų?“, – klausia D. Kreivys.

Reikšdamas didelį susirūpinimą dėl branduolinės saugos vykdant projektą B1 ir dėl vis dar neišspręstų probleminių klausimų, Seimo narys klausia, kada planuojama pilnai įgyvendinti B1 projektą, kokia galutinė jo įgyvendinimo kaina, prašo pateikti atsakymus į kitus klausimus.

Taip pat parlamentaras prašo atsakyti, kada numatoma užbaigti IAE eksploatavimo nutraukimo projekto B2/3/4 (kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo) darbus.

Š. m. gruodžio 18 d. buvo pasirašytas projekto B2/3/4 sutarties pakeitimas tarp Valstybinės įmonės „Ignalinos atominės elektrinė“ ir rangovo „Nukem Technologies“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!