- Reklama -

Prezidentei Daliai Grybauskaitei Lietuvos skautų ir ateitininkų organizacijų atstovai įteikė Betliejaus taikos ugnį. R.Dačkaus nuotr.

Kaip ir kasmet, Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei Lietuvos skautų ir ateitininkų organizacijų atstovai įteikė Betliejaus taikos ugnį.

„Simboline žvakės liepsnele įžiebkime vienybę ir ramybę pirmiausia savo širdyse. Skleiskime ją aplink save, dovanokime savo artimui ir visiems, kam to labiausiai trūksta. Tegul vilties ir gėrio kibirkštėlė suliepsnoja kiekvieno žmogaus širdyje”, – linkėjo Prezidentė.

Priimdama taiką, meilę ir viltį simbolizuojančią ugnį šalies vadovė padėkojo organizacijų atstovams. Pasak Prezidentės, per pasaulį keliaujanti ugnis kviečia žmones geriems darbams, ragina padėti vieni kitiems. Jaunimo vykdoma misija, teigė Prezidentė, kilni ir įkvepianti. Žmonės, visada pasirengę dalintis ir padėti kitiems – tikri Lietuvos patriotai.

Jau daugiau nei dešimtmetį vykstančios akcijos „Betliejaus taikos ugnis” metu per šv. Mišias uždegtos Kalėdų žvakės liepsnelė keliauja po visą Lietuvą. Betliejaus taikos ugnis nešama į bažnyčias, ten, kur ypač trūksta vilties ir šilumos – į vaikų ir senelių globos namus, ligonines, kalėjimus, taip pat į universitetus ir kitas bendruomenes bei organizacijas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!