- Reklama -

Seimo narė Dovilė Šakalienė atsiėmė Visuomenės informavimo įstatymo pataisas. KK nuotr.
Seimo narė Dovilė Šakalienė atsiėmė Visuomenės informavimo įstatymo pataisas. KK nuotr.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Dovilė Šakalienė atsiėmė savo įregistruotas Visuomenės informavimo įstatymo pataisas dėl teigiamos ir neigiamos informacijos turinio proporcingumo išlaikymo žiniasklaidos priemonėse reglamentavimo.

Pasak jos, toks sprendimas padarytas supratus ir įvertinus,  kad šis pateikimas buvęs skubotas, o pati problema – neišdiskutuota.

„Mano rankomis pateiktos įstatymo pataisos lengvai galėjo tapti priemone suvaržyti žiniasklaidos darbą, riboti žodžio ir minties laisvę bei konstitucinę teisę turėti savo nuomonę ir laisvai ją reikšti“, – sako D. Šakalienė.

Seimo narės įsitikinimu, informacijos atrinkimo ir jos pateikimo būdai subrendusios demokratijos visuomenėje yra žiniasklaidos prerogatyva, tačiau šiandien, deja, matomas vienas atrankos kriterijus – perkamumo. Taip žodžio laisvė tampa komercinio intereso įkaite.

„Todėl nesigailiu teikusi pataisas ir atkreipusi dėmesį į skaudžią visuomenei temą. Tačiau suprantu, kad mano žingsnis dėl kokybiškesnės ir šviesesnės žiniasklaidos buvo skubotas, dėl to pataisas atsiimu. Skaudi patirtis yra geriausia pamoka ir aš ją išmokau.  Ačiū tiems, kurie mane palaikėte, guodėte bei tiems, kurie barėte ir mokėte. Visuomet ginsiu žodžio laisvę, bet lygiai taip pat visuomet kovosiu su smurto kūrimu, replikavimu ir dauginimu.  Ir aš visuomet ieškosiu kelio padėti žiniasklaidai tapti švaresne, kokybiškesne ir sveikesne“, – teigia parlamentarė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!