- Reklama -
Seimo nario Petro Gražulio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje Seimo narys Petras Gražulis. KK nuotr.
Seimas  neleido Petro Gražulio sodinti į teisiamųjų suolą dėl piketo prie prokuroro namų. KK nuotr.

Seimo narys Petras Gražulis nebus traukiamas baudžiamojon atsakomybėn už taikų piketą prie prokuroro I.Mikelionio namų. Už tokią Seimo rezoliuciją balsavo 67, prieš – 45, o šeši Seimo nariai susilaikė.
Svarstant šį klausimą, Seimo narys Naglis Puteikis siūlė mokytis iš prokurorų: jie įprastai saviškiams skiria tik „tarnybines nuobaudas“, tačiau baudžiamojon atsakomybėn, pvz., už pražiūrėtus smurto prieš vaikus atvejus, netraukia. Todėl ir Petrui Gražuliui parlamentaras siūlė „skirti tarnybinę nuobaudą“.

Už tai, kad už piketą prie prokuroro namų P.Gražulis nebūtų traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, pasisakė ir Seimo narys Artūras Skardžius. Anot jo, mes gyvename demokratinėje Lietuvoje, o ne Šiaurės Korėjoje.
Pats Petras Gražulis po balsavimo padėkojo Seimo nariams, balsavusiems už šią rezoliuciją, ir palygino dabartinius laikus su sovietmečiu: 1987 m. Petras Gražulis buvo vienas iš piketo prie A.Mickevičiaus paminklo už nepriklausomą Lietuvą, o 1987 m. rudenį organizavo piketą Kaune prie Maironio paminklo – kad 1988 m. būtų švenčiama Vasario 16-oji. Tačiau už tai sovietinė teisėsauga P.Gražuliui baudžiamosios bylos neiškėlė. Tuo tarpu dabar prokuratūra jį nori sodinti į teisiamųjų suolą už piketą prie prokuroro namų.

Ne vienam parlamentarui tokie prokuratūros veiksmai priminė Stalino laikus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!