- Reklama -
V.Mazuronis

Partija Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) tvirtai įsitikinusi, kad Lietuvoje turi būti įteisinta galimybė užsienyje gyvenantiems tautiečiams turėti dvigubą pilietybę.

Partijos pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas Konstitucinio Teismo pripažinimą, kad įstatyme numatyta išimtis lietuvių kilmės asmenims, gyvenantiems užsienyje, turėti dvigubą pilietybę prieštarauja Konstitucijai bei kai kurių aukštų valdininkų pastangas atstumti beveik trečdalį svetur gyvenančių lietuvių prilygina moraliniam genocidui.

„Lietuvos valdžia, nesirūpindama valstybės ekonomine gerove nusigręžė nuo piliečių, palikdama juos likimo valiai ir taip sudarė visas sąlygas emigruoti. To negana – dabar dar norima atimti iš jų ir bet kokias juridines sąsajas su tėvyne. Tai – tautos genocidas“, –  teigė R.Paksas.

Kita vertus, Konstitucinio Teismo pirmininko E.Kūrio viešai deklaruojama nuostata neleisti užsienyje gyvenantiems lietuviams turėti Lietuvos pilietybę visiškai suprantama, prisiminus jo aktyvų dalyvavimą sąmoksle prieš Prezidentą Rolandą Paksą.

„Juk dabar daugeliui tautiečių šitiek problemų sudarantys, o kartais – net griaunantys gyvenimą, suvaržymai dėl pilietybės buvo iš dalies inicijuoti perversmo prieš R.Paksą metu, kai politiniu KT sprendimu, norint sustiprinti sąmokslininkų pozicijas ir pateisinti jų veiksmus, buvo praktiškai panaikinta LR Prezidento teisė suteikti pilietybę išimties tvarka. Šiandien tų „teisinių“ manipuliacijų rezultatas akivaizdus – pilietybės suteikimas užsienyje gyvenantiems tautiečiams atsidūrė aklavietėje – ją gauti nebeliko jokios realios galimybės, ir beveik trečdalio lietuvių praktiškai yra išsižadama“, teigė partijos pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

Jis pabrėžė, kad E.Kūrio siūlymas Konstitucijoje įtvirtintą tik vienos pilietybės nuostatą pakeisti referendumu yra absoliučiai neįgyvendinamas ir skamba kaip paprasčiausias pasityčiojimas.

„ Konstitucija turi tarnauti valstybės piliečiams. Kai E. Kūris, savaip interpretuodamas Konstituciją, ragina atstumia trečdalį tautos, kyla klausimas – kam tarnauja Konstitucinio Teismo pirmininkas E.Kūris?“, teigė V.Mazuronis.

Partijos nuomone, Konstitucinis Teismas privalo peržiūrėti savo nuostatą dėl dvigubos pilietybės įtvirtinimo, atsižvelgdamas į trečdalio tautos interesus, o ne į E. Kūrio ambicijas ir norą paslėpti savo dalyvavimą sąmoksle prieš Prezidentą R.Paksą.

KK

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!