- Reklama -
Seimo narė R.Visockytė - viena iš nedaugelio politikų, ginančių tradicinės šeimos vertybes

Darbo partijos frakcijos narėms, Seimo Šeimos ir vaiko reikalų komisijos narei Etelai Karpickienei bei Socialinių reikalų ir darbo komiteto narei Ramunei Visockytei kelia nerimą žiniasklaidoje paskelbta informacija apie incidentą, įvykusį dėl LNK televizijos laidos „Jeigu“. Pranešama, kad laidos užsakovas – Kauno moters užimtumo informacijos centras, – prisiėmęs cenzoriaus vaidmenį, uždraudė ją rodyti eteryje dėl to, kad „laidoje dalyvavo ne tie žmonės, joje išreikštas netinkamas požiūris“.

Laidos herojus aktyviai nereklamavo homoseksualaus gyvenimo būdo ir pasisakė už tradicinę šeimą. Tokios laidos uždraudimas leidžia daryti prielaidą, kad heteroseksualaus asmens išsakyti teiginiai apie jo išpažįstamas vertybes buvo pripažinti mažiau vertingais nei homoseksualaus asmens, dėl to heteroseksualiam laidos dalyviui buvo taikomos prastesnės sąlygos, negu panašiomis aplinkybėmis būtų taikomos homoseksualiam asmeniui. Dėl šio atvejo Seimo narė E. Karpickienė šiandien kreipiasi į Lygių galimybių kontrolierę.

„Susidaro įspūdis, kad Lietuvos Vyriausybė ir Europos Sąjunga mūsų šalyje atlieka keistą eksperimentą, kurio tikslas gali būti tradicinių lietuvių moralės vertybių, tradicinės šeimos naikinimas. Ar tai, kad Lietuvos žmonės – vyras ir moteris – gyvena kartu tradicinėje, santuoka pagrįstoje šeimoje, kad mūsų jaunimas kuria šeimas, yra blogai?“ – klausia Seimo narė E. Karpickienė.

Kauno moters užimtumo informacijos centro tikslas yra pagerinti moterų padėtį Lietuvoje. Atrodytų, Kauno moterys turėtų siekti, kad moters ir vyro sąlygos šeimoje gyventi, dirbti, kurti būtų vienodai abiem geros. Tik esant tokioms sąlygoms, tradicinė šeima sukurs saugią aplinką savo vaikams – mūsų Lietuvos ateičiai.

„Tikslo pagerinti moters padėtį Lietuvoje šis centras siekia labai keistai – propaguodamas homoseksualumą ir primesdamas daugumai kelių žmonių miegamojo reikalų svarstymą. Dar keisčiau, kad Vyriausybės ir ES pinigai leidžiami homoseksualumui propaguoti, o ne tradicinės šeimos vertybėms puoselėti, šeimai, kurioje auga vaikai, remti“, – teigia E. Karpickienė.

„Įvairių lygių galimybių gėjų ir lesbiečių organizacijų, kurias dosniai finansuoja Europos Sąjungos institucijos, privatūs fondai, Vyriausybės, net dažnai oficialiuose dokumentuose deklaruojamas tikslas – kur tik įmanoma užimti kuo daugiau vadovaujančių postų, matyt, jau pasiektas. Ir, matyt, kalbos net apie Lietuvoje įsitvirtinusį „žydrųjų albinų klubą“ ne iš piršto laužtos. Atrodo, kad klubo narių įtaka skatina Vyriausybę prisidėti prie projektų, reklamuojančių homoseksualius santykius ir smerkiančių tradicines šeimas, finansavimo“, – mano R. Visockytė.

E. Karpickienė kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierę, prašydama ištirti, ar Kauno moters užimtumo informacijos centro direktorės Jūratės Puidienės viešuose pasisakymuose ir veiksmuose nebuvo diskriminacijos lytinės orientacijos pagrindu. Tai yra pirmasis atvejis, kada kreipiamasi į Lygių galimybių kontrolierę dėl heteroseksualių asmenų diskriminacijos.

KK inf.

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!