- Reklama -

Seimo Darbo frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys. KK nuotr.

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) reikalavimas iš interneto paslaugų teikėjų pradėti teikti duomenis apie vartotojų elgseną tinkle prasilenkia su demokratiniais principais bei Lietuvos įstatymais ir yra totalitarinės valstybės požymis — įsitikinę Seimo Darbo partijos frakcijos nariai.

„RRT noras sekti interneto vartotojus, prisidengiant kova su kibernetinėmis grėsmėmis ir piratavimu, yra ne tik nepagrįstas, bet ir prieštarauja galiojantiems įstatymams, kurie saugo žmonių privatumą. Iš tiesų, iki tam tikro lygio RRT turėtų rūpintis kibernetinio saugumo užtikrinimu, tačiau tai neturi virsti totaliniu žmonių sekimu, ko ši tarnyba dabar ir siekia“, — įsitikinęs Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Anot V. Gapšio, artimiausiu metu frakcija ketina kviesti RRT vadovą pasiaiškinti dėl tokių jo vadovaujamos tarnybos veiksmų.

„Atsižvelgiant į padažnėjusius kibernetinius išpuolius prieš Lietuvą bei naujas karo rūšis virtualioje erdvėje, mes turėtumėme imtis veiksmų šalies saugumui užtikrinti, tačiau šie veiksmai turi būti nukreipti ne prieš Lietuvos žmonės, kaip užsimanė RRT, o prieš priešiškais jėgas, veikiančias už mūsų šalies ribų. Be to, priemonių prieš galimas grėsmes turėtų imtis ne tik ryšių reguliuotojas, bet, pirmiausia – saugumu ir gynyba besirūpinančios institucijos“, — teigia Seimo informacinės visuomenės plėtros komiteto narys Viktoras Fiodorovas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!