- Reklama -

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys. KK nuotr.

Darbo partija, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimas bei Lietuvos švietimo profesinės sąjungos šiandien Seime pasirašė susitarimą dėl pagrindinių Lietuvos švietimo politikos krypčių 2012–2016 m. Susitarime yra numatyti ilgalaikiai Lietuvos švietimo politikos tikslai, uždaviniai ir šalių įsipareigojimai.

Tiek susitarimą pasirašęs Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas, Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys, tiek LŠDPS Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Eugenijus Jesinas pasidžiaugė, kad visi pasirašyto susitarimo punktai sutampa su Darbo partijos siekiais ir Seimo rinkimų programos nuostatomis.

„Į Darbo partijos programą yra įtraukti visi mūsų reikalavimai dėl švietimo politikos — ir dėl finansavimo, ir dėl socialinių garantijų, ir dėl švietimo sistemos ateities vizijos. Todėl neabejoju, kad šios dienos susitarimas bus pagrindas realiam bendradarbiavimui su būsima Vyriausybe“, — sakė E. Jesinas.

„Pasirašytame susitarime numatyta, kad svarbiausi švietimo politikos tikslai yra švietimo prieinamumas kiekvienam piliečiui, skaidrūs ir demokratiški pokyčiai švietimo sistemoje, visų švietimo lygių strateginis planavimas, realus švietimo sistemos, kaip svarbiausio šalies prioriteto, finansavimas. Visoms šioms nuostatoms Darbo partija šimtu procentų pritaria ir gavę valdžią po šių Seimo rinkimų mes pasiryžę šių tikslų siekti“, — teigė V. Gapšys.

Pasirašę susitarimą darbiečiai įsipareigojo 2012–2016 m. teikti Lietuvos švietimo darbuotojų profesinėms sąjungoms visokeriopą paramą, ginant švietimo darbuotojų socialinius-ekonominius interesus, remti siūlymus, garantuosiančius teigiamus poslinkius šalies švietime, nepalaikyti siūlymų, kurie iš esmės pablogintų švietimo darbuotojų teisines garantijas ir socialines sąlygas, reikalauti iš Vyriausybės siekti skirti iki 6 proc. BVP lėšų šalies švietimui, stiprinti teisinį ir socialinį pedagogų saugumą, užtikrinti ilgalaikę darbo užmokesčio didinimo programą švietimo darbuotojams ir svarbiausius sprendimus švietimo klausimais derinti su socialiniais partneriais. Be to, švietimo darbuotojų profesinių sąjungų prašymu buvo papildytas Darbo partijos Seimo rinkimų programos punktas dėl kovos su patyčiomis ir smurtu mokyklose.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos, pasirašiusios susitarimą, įsipareigojo teikti išsamią ir objektyvią informaciją švietimo klausimais susitarimo partneriams, konsultuoti ir aktyviai bendradarbiauti rengiant teisės aktus švietimo srityje, siekiant įtvirtinti švietimą kaip šalies prioritetą, bendradarbiauti šio susitarimo ribose su Darbo partija.

„Šios Seimo kadencijos metu mes aktyviai bendradarbiavome su švietimo darbuotojų profesinėmis sąjungomis ir kartu esame parengę ne vieną projektą, gerinantį visos Lietuvos švietimo sistemos ir jos darbuotojų padėtį. Tikiuosi, kad šis bendradarbiavimas ne tik nenutrūks, bet ir taps dar glaudesnis po šių Seimo rinkimų“, — sako V. Gapšys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!