- Reklama -

Seimo narys Andrius Mazuronis. KK nuotr.

Šiandien Seimo Audito komiteto narys Andrius Mazuronis raštu kreipėsi į Ministrą Pirmininką ir finansų ministrę su reikalavimu nedelsiant inicijuoti Vyriausybės kreipimąsi į teismą dėl nekompetentingos bendrovės „Ernst and Young Baltic“ veiklos bei dėl to atsiradusių nuostolių, audituojant komercinį banką „Snoras“. Minėta bendrovė prieš pat komercinio banko bankrotą atliko jo auditą ir pateikė teigiamą banko veiklos audito išvadą, tokiu būdu suklaidindama ne vieną šimtą „Snoro“ klientų, susigundžiusių beverčiais jo vertybiniais popieriais.

Audito ir apskaitos tarnyba, atlikusi šios bendrovės veiklos patikrinimą, nustatė reikšmingų trūkumų atliekant šį auditą bei nusprendė panaikinti vieno auditoriaus kvalifikacinį pažymėjimą. Šiuo metu valstybė yra didžiausias šio, jau bankrutavusio, komercinio banko kreditorius. Akivaizdu, jog audito ataskaitų duomenų netikslumas galėjo turėti lemiamą įtaką dabartiniams kreditoriams priimant sprendimus.

„Yra visiškai akivaizdu, jog valstybė, kaip didžiausias bankrutavusio banko „Snoras“ kreditorius, privalo ginti savo ir tuo pačiu visų Lietuvos Respublikos piliečių interesus. Didžioji dalis nuostolių dėl šio banko bankroto yra padengta iš indėlių draudimo fondo. Kadangi ten tiek lėšų nebuvo, nuostoliai gulė ant visų mokesčių mokėtojų pečių. Manau, būtų racionalu bent dalies nuostolių atlyginimo reikalauti iš įmonės, kuri likus mažiau nei metams iki banko griūties piešė stipriai pagražintą to banko būklę. Net neabejoju, kad po tokio valstybės poelgio ir kiti mažieji privatūs kreditoriai jausis daug drąsiau ir galės laisviau ginti savo pažeistus interesus.“ – teigė Seimo narys A. Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!