- Reklama -

Apeliaciniame teisme baigiantis vadinamosios DP juodosios buhalterijos bylos nagrinėjimui, V.Uspaskich nustojo lankytis teismo posėdžiuose ir net atsisakė sakyti baigiamąją kalbą. KK nuotr.

Jau nuo liepos mėnesį teismo posėdžiuose Apeliaciniame teisme nesilankantis Viktoras Uspaskich ne juokais išgąsdino savo partiečius.

Šaltinių teigimu, kai V.Uspaskich pirmą kartą neatvyko į teismo posėdį, pasklido informacija, esą teisėjai taip įpykę, kad, kai Darbo partijos garbės pirmininkas pasirodys teisme, jį suims.

„O Viktoras tiesiog paniškai bijo, kad atėjus į teismą jį gali sulaikyti. Jis bijo būti suimtas bent vieną dieną“, – „Karštam komentarui“ sakė šaltiniai iš Darbo partijos vadovybės.

„Svarbiausia, kad Viktoras nepadarytų klaidos ir paveiktas skleidžiamos informacijos, o gal sąmoningos dezinformacijos, nepabėgtų kur nors į Rusiją. Nes jeigu Viktoras pabėgtų, viskas, Darbo partijai Seimo rinkimai pralaimėti“, – sakė šaltiniai iš Darbo partijos vadovybės.

Paklausti, ką mano apie vadinamosios juodosios Darbo partijos buhalterijos bylos baigtį, šaltiniai iš Darbo partijos vadovybės sakė, kad juos nuolat pasiekia informacija, esą V.Uspaskichui bus skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

„Nežinau, gal specialiai nuolat „nutekinama“ tokia informacija, kad „Viktorą tikrai pasodins“, kad padarytų Viktorui psichologinį spaudimą – kad įvarytų jam paranoją ir tas iš Lietuvos pabėgtų. Tada viskas, Darbo partiją faktiškai būtų galima palaidoti“, – svarstė šaltiniai.

Tuo tarpu nenorėję būti įvardinti teisininkai „Karštam komentarui“ prognozuoja, kad Viktoras Uspaskich išteisintas nebus, tačiau jam ir nebus skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

„Lietuva – ne Baltarusija, nors ir Baltarusija paleido visus politinius kalinius, čia politinių kalinių nebus. Aišku, oficialiai tai yra ekonominė byla, tačiau, jeigu Uspaskich būtų pasodintas, jis gi rėktų visa gerkle ant viso pasaulio, kad čia politinis susidorojimas. Todėl ne, išteisintas nebus, bet ir pasodintas nebus. Greičiausiai jis gaus „lygtinumą“, – savo prognozes išsakė kai kurie teisininkai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!