- Reklama -
Seimo narys Vytautas Gapšys (Seimo archyvo nuotr.)

Seimo opozicijos lyderis, Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys ir Seimo Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė užregistravo biudžeto sandaros įstatymo pakeitimus, ribojančius ministrų kabineto galimybes skirstyti Vyriausybės rezervo fondo lėšas savo nuožiūra. Seimo narių manymu, šiuo metu Vyriausybės rezervo lėšos yra naudojamos neracionaliai.

„Pastaruoju metu dažnai susiduriame su atvejais, kai valstybei trūksta lėšų nenumatytoms situacijoms ir jos yra finansuojamos iš Vyriausybės rezervo fondo, kuris irgi yra beveik tuščias, tačiau pinigų iš jo paėmimo principai tėra žinomi tik Vyriausybės nariams. Pavyzdžiui, visai nesuprantama, remiantis kokiais motyvais iš Vyriausybės rezervo lengva ranka buvo skirta 63 tūkst. litų grožio konkursui „Misis Visata“, užtat Vyriausybė iki šiol negali apsispręsti, kiek pinigų skirti audros likvidavimui“, — sako V. Gapšys.

Darbiečiai siūlo, kad Vyriausybės rezervo fondas Vyriausybės nutarimu turėtų būti naudojamas tik ekstremalių situacijų padariniams likviduoti, o lėšos kitoms reikmėms galėtų būti panaudojamos tik Seimo pritarimu. „Sunkmečiu, kai reikėtų skaičiuoti kiekvieną centą, o biudžetas yra kiauras, rezervo lėšas reikėtų kontroliuoti griežčiau, skiriant jas tik būtiniausiems reikmėms. Manau, kad jeigu kitą kartą Vyriausybė sumanys vėl skirti apvalią sumą stichine nelaime virtusiems grožio konkursams, ministrai susigės ir tokio pasiūlymo Seimui neteiks“, — teigia V. Gapšys.

KK inf.

2010-08-20

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!