- Reklama -
Londono lietuviai pasipiktinę Seimo komisija, svarstančia penkis parlamentarus, parašiusius laišką Prezidentei dėl teisėjo B.Varsackio nutarties (Arūno Baškio nuotr.)

Gerbiamas Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojau,

Su nerimu stebime šiuo metu Lietuvoje vykstančius procesus, susijusius su pedofilijos skandalu. Mus stebina ir neramina visų politinių institucijų abejingumas jau keturias gyvybes nusinešusiai bylai. Tuo tarpu Jūs, gerbiamieji Teisės ir teisėtvarkos komiteto nariai, pasišovę svarstyti tuos vos kelis parlamentarus, ginančius viešąjį interesą ir išdrįsusius išreikšti abejonę teisėsauga, kuria jau nepasitiki beveik visi Lietuvos gyventojai, darote meškos paslaugą Lietuvai.

Mums gėda, kad jūs ginate tokios teisinės sistemos, kuri akivaizdžiai korumpuota, nepriklausomumą.

Apie tai byloja toks iškalbingas faktas, kad bylos, patekusios į europinius teismus, Lietuvai kainuoja milijonus. Tai rodo teisinės sistemos nekompetenciją ir šaliskumą – kas daugiau moka, tas teisus.

Apie prokuratūros darbo broką iškalbingiausiai byloja pedofilijos skandalo, sukėlusio viso pasaulio lietuvių pasipiktinimą, eiga.

Esant tokiai apverktinai padėčiai, kalbėti apie teisėsaugos nešališkumą yra stačiai amoralu. Teisėsauga leidžia sau būti neatskaitinga visuomenei. Tos nepagrįstai sau suteiktos privilegijos turi itin žalingų pasekmių. Teisinė praktika sukuria tokius precedentus, kurie toliau įtvirtina socialinį ne-teisingumą ir oligarchinę valdymo sistemą.

Leiskite Jums priminti dar visai neseną Jūsų partijos projektą LEO.LT, kurį savo entuziastingu balsavimu už save ir poną G.Kirkilą primetėte Lietuvos piliečių nenaudai. Tesingai veikiančioje teisineje sistemoje tokie projektai būtų neįmanomi, nes tai prieštarauja viešajam interesui.

Taigi, gerbiamasis p. Sabatauskai, labai kviečiame Jus išlikti objektyviu ir nešališku savo kolegų parlamentarų, kurie tikrai deramai atstovauja mums, jūsų rinkėjams, atžvilgiu. Nuo šio svarstymo rezultatų priklausys, kokių priemonių imsimės kovoti su Jūsų vykdomu spaudimu parlamentarams.

Pagarbiai,

Londono lietuviai

2010-08-20

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!