- Reklama -
Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskich visiškai prarado budrumą: nešiojamas kompiuteris su vertinga informacija buvo laikomas Darbo partijos būstinėjė. O gal ten buvo tik ... dezinformacija?

Vagys ketvirtą kartą kėsinosi į Darbo partijos turtą. Vakar, 3 val. 19 min., sulaužius lango apsaugines žaliuzes ir išdaužus lango stiklą, iš Darbo partijos būstinės, esančios Vilniaus centre, pavogtas nešiojamasis kompiuteris. Suveikus signalizacijai, apsaugos darbuotojai atvyko per 3 minutes, bet vagys spėjo pasprukti.

Nusikaltimo vietoje palikti pėdsakai rodo, kad vagys taip pat bandė patekti į kitas būstinės patalpas. Nusikaltimo metu padaryti nuostoliai tikslinami, bet, būstinės darbuotojų teigimu, vertingiausia — buhalterinė informacija ir programa, buvusi nešiojamame kompiuteryje.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich neatmetė galimybės, kad ši vagystė buvo įvykdyta suinteresuotų struktūrų užsakymu: „Apžiūrėjus įvykio vietą, man į akį krito keli dalykai: nors nusikaltėliai turėjo galimybes patekti į kitas patalpas, juos domino tik buhalterijos kabinetas. Be to, apvogtame kabinete buvo keli kompiuteriai, bet vagys paėmė tik tą, kuriame buvo buhalterinė informacija. Manau, kad tai buvo pagrindinis šį nusikaltimą atlikusių asmenų tikslas. Panašu, kad tai buvo ne vagystė, o žaibiška krata per langą“.

Tai ne pirmas pasikėsinimo į Darbo partijos turtą atvejis. Ilgapirščiai buvo nugvelbę net Darbo partijos pirmininko kompiuterį, kurį vėliau jam siūlė išpirkti su specialiosiomis tarnybomis susiję asmenys.

Darbo partijos būstinės turtas buvo apdraustas. Tyrimą dėl vagystės atlieka Vilniaus antrasis policijos komisariatas. Darbo partija žada atlyginti už vertingą informaciją apie šį nusikaltimą.

KK inf.

2008-11-13

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!