- Reklama -
Socialliberalas V.Karbauskis mano, kad turėtų būti sukurta trečia jėga, kuri atsvertų konservatorių ir socialdemokratų dvipolį

Giedrė Gorienė

Kaip pranešė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Valstiečių liaudininkų sąjungos, Naujosios sąjungos atstovas Vaclovas Karbauskis praėjusį ketvirtadienį (lapkričio 6 d.) pasiūlė valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkei Kazimierai Prunskienei jungtis su socialliberalais. „Buvo pasiūlytas toks variantas: valstiečiai liaudininkai susijungia su socialliberalais, o jungtinės partijos pirmininku tampa ne Artūras Paulauskas ir ne Kazimiera Prunskienė, bet koks nors trečias asmuo“, – sakė KK šaltiniai.

Tuo tarpu Naujosios sąjungos atstovas Vaclovas Karbauskis „Karštam komentarui“ paneigė, jog su K.Prunskiene kalbėjo apie konkretų partijų susijungimą.

„Mes kalbėjome apskritai apie galimas perspektyvas“, – KK sakė V.Karbauskis.

Tačiau paklaustas, kokios yra galimos šių dviejų partijų perspektyvos, kadenciją baigęs Seimo narys konkrečiai įvardinti atsisakė. „Perspektyvos galimos visokios. Visi variantai galimi“, – atsakė jis.

Pasak V.Karbauskio, rinkimai rodo, kad dvi partijos – konservatorių ir socialdemokratų – turi išliekamąjį elektoratą.

„O kitoms partijoms reikia pakalbėti apie kažkokį centro partijų junginį“, – sakė socialliberalas.

V.Karbauskis teigė, kad abstraktūs pokalbiai dėl centro partijų junginio sukūrimo vyksta, tačiau nieko konkretaus kol kas nė su viena partija nėra sutarta.

Kas turėtų vadovauti naujam politiniam dariniui, V.Karbauskis socialliberalų nuomonės nenorėjo pasakyti.

„Pirmiausia reikia pakalbėti su partijų lyderiais“, – sakė jis.

Pasak socialliberalo, dabar svarbiausia apsispręsti dėl trečios jėgos, kuri atsvertų konservatorių-socialdemokratų dvipolį, sukūrimo.

Paklaustas, ar buvo svarstytas Naujosios sąjungos likimas – susijungimas su kita partija ir pan. – partijos viduje, Vaclovas Karbauskis sakė, kad šiuo metu partijoje vyksta intensyvus svarstymas priežasčių, kodėl Naujoji sąjunga pralaimėjo Seimo rinkimus.

Tačiau kokios, V.Karbauskio manymu, priežastys lėmė socialliberalų pralaimėjimą, socialliberalas kol kas įvardinti atsisakė.

„Dar vyksta svarstymas, priežasčių yra, ir jos bus įvardijamos socialliberalų partijos taryboje šį šeštadienį. Todėl iki tol nenorėčiau apie jas kalbėti“, – „Karštam komentarui“ sakė socialliberalas Vaclovas Karbauskis.

KK šaltinių iš Naujosios sąjungos teigimu, socialliberalų kuluaruose kalbant apie Naujosios sąjungos pralaimėjimo priežastis, viena iš jų nurodoma lyderio problema.

„Vienas iš variantų partijai prisikelti po pralaimėtų Seimo rinkimų – tai pakeisti partijos pirmininką“, – sakė KK šaltiniai.

Naujosios sąjungos pirmininkas dabar, kaip žinia, yra Artūras Paulauskas.

2008-11-10

 

 

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!