- Reklama -
Darbo partijos frakcijos seniūnė V.Baltraitienė

Šiandien Seimas minimalia balsų persvara atmetė interpeliaciją Vyriausybės vadovui, socialdemokratui Gediminui Kirkilui. Premjero atsakymams į interpeliacijos klausimus pritarė 68 parlamentarai, o 63 parlamentarų ministro pirmininko atsakymai netenkino. Prieš premjerą buvo opozicinės frakcijos, palankiai premjerui balsavo valdančiųjų partijų parlamentarai, tarp kurių buvo liberalų ir centro sąjungos frakcija. Pastarųjų elgesys, anot Darbo partijos frakcijos seniūnės Virginijos Baltraitienės, „atskleidė populistinį šios partijos būdą“.

Liberalų ir centro sąjungos valdyba nepritarė Atominės elektrinės įstatymo pakeitimo projektui, aktyviai jį kritikavo, rengė protesto akcijas prie prezidentūros, kuriose dalyvavo ir šios partijos pirmininkas Artūras Zuokas. Šiandien, atsakinėdamas į Seimo narių interpeliacijoje keliamus klausimus, G. Kirkilas prisiėmė visą atsakomybę už nacionalinio investuotojo LEO LT formavimą, tačiau liberalų ir centro sąjungos frakcija vieningai balsavo už jį.

„Įsitikinome, kad visos liberalcentristų kalbos, akcijos, šūkiai ir gąsdinimai yra ne kas kita, o paprasčiausias akių dūmimas. Šiandien jie turėjo puikia progą pareikšti nepasitikėjimą Vyriausybės pirmininku dėl LEO LT, tačiau pasirodė, kad juos viskas tenkina. Dėl jų elgesio G. Kirkilas išsaugojo savo postą. Manome, kad tokia liberalcentristų veidmainystė žlugdo žmonių pasitikėjimą partijomis ir visu Seimu“, — sako Darbo partijos frakcijos seniūnės pirmoji pavaduotoja Etela Karpickienė.

2008-04-03

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!