- Reklama -

Oficialu: Artūras Paulauskas - Darbo partijos kandidatas į LR Prezidentus. KK nuotr.

Šiandien Šiauliuose vykusiame bendrame Darbo partijos (leiboristų) ir Krikščionių partijos suvažiavime absoliučia balsų dauguma buvo pritarta šių dviejų partijų susijungimui. Naujoji partija vadinasi Darbo partija ir turi ankstesnį Darbo partijos logotipą. Naujosios partijos pirmininke išrinkta Loreta Graužinienė.

„Simboliška, kad būtent šiandien, kai švenčiame partijos dešimtmetį, Darbo partija pradeda naują gyvavimo etapą. Visada buvome komanda, sugebanti susitelkti, kai būna sunku. Man garbė būti išrinktai Darbo partijos pirmininke. Atiduosiu šiam darbui visas jėgas, žinias ir patirtį“, — kalbėjo Darbo partijos pirmininkė L. Graužinienė ir pabrėžė, jog partija ir toliau tęs savo kryptį, kovodama už teisingumą ir žmogaus teises.

Naujoji Darbo partijos pirmininkė žadėjo vadovautis komandinio darbo principu, kuris bus grindžiamas pasitikėjimu ir supratimu, taip pat skirti daug dėmesio darbui su skyriais bei stiprinti komitetų veiklą: „Mus visus vienija Darbo partija, kurios komandos išskirtinis bruožas yra aukšta kompetencija ir sąžiningumas. Darbo partija, įžengdama į naują gyvavimo dešimtmetį, žengia taip pat ryžtingai kaip ir 2003-aisiais — po susikūrimo“, — sakė L. Graužinienė.

Suvažiavime buvo patvirtinta ir Darbo partijos programa, statutas ir struktūra: prezidiumas, taryba, etikos ir kontrolės komisijos. Išrinkti 9 partijos pirmininkės pavaduotojai: Virginija Baltraitienė, Vilija Filipovičienė, Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Jonas Pinskus, Šarūnas Birutis ir Gediminas Vagnorius.

„Sveikinu visus su jubiliejumi. Džiaugiuosi, kad sėkmingai nukeliavome į antrąjį dešimtmetį. Politinei organizacijai 10 metų yra labai mažai, net ir 1000 metų yra mažai, nes partija turi gyvuoti amžinai. Juk ir darbas yra amžinas. Loreta parodė profesionalumą, ryžtą, ištikimybę ir sutiko prisiimti atsakomybę, todėl ji bus geriausia partijos pirmininkė“, — sveikindamas susirinkusius partiečius ir svečius kalbėjo Darbo partijos įkūrėjas, šiame suvažiavime išrinktas Garbės pirmininku Viktoras Uspaskich.

Suvažiavime buvo nuspręsta, kad į Prezidento rinkimus Darbo partija kels Artūro Paulausko kandidatūrą.

Kandidatas į Prezidentus – A.Paulauskas

“Šiandien jubiliejiniame Darbo partijos suvažiavime iškeltasis partijos kandidatas į LR Prezidentus Artūras Paulauskas savo oficialioje kalboje itin daug dėmesio skyrė dabartinės šalies vadovės darbo kritikai, pabrėždamas, kad į Lietuvą pagaliau turi grįžti socialinis, ekonominis ir visuomenės stabilumas”,  – informuojama Darbo partijos išplatintame pranešime spaudai.

„Aš apsisprendžiau kandidatuoti į LR Prezidento postą, todėl kad, mano akimis, šiuo metu Prezidentė šias pareigas vykdo netinkamai, nesielgia kaip derėtų valstybės vadovui, veikia chaotiškai ir neturi aiškaus plano, trūksta nuoseklumo. Aš manau, kad daug ką reikia keisti ir kitaip žiūrėti į šių pareigų vykdymą. Autokratinis valdymo būdas, neduodantis jokių rezultatų, rodo šlubuojančią demokratiją. To pasekmė – susiskaldžiusi visuomenė,“ – kandidatą nuo DP  į Prezidentus A.Paulauską cituoja partijos pranešime spaudai.

Jame pažymima, kad Artūras Paulauskas kritikavo Prezidentės Dalios Grybauskaitės demonstruojamą valdingą politinį charakterį ir akivaizdžią „simpatijų politiką“, pabrėždamas, kad valstybę reikia ne valdyti, o jai vadovauti. “Kandidatas nevengė išsakyti opiausių tokio valdymo pasekmių pavyzdžių: nuo teisėsaugos institucijoms daromo spaudimo iki siekio kištis į vidaus politiką, nors tai – Vyriausybės prerogatyva, ir priešingai – žlugdyti tarptautinius santykius, kas yra prioritetinė valstybės vadovo sritis”, – teigiama pranešime spaudai.

“Pasak Artūro Paulausko, naujojo prezidento užduotis ir pirminis tikslas turėtų būti atkurti darbiniai, draugiški santykiai su užsienio valstybėmis, pirmiausia – kaimynais. Antrasis tikslas – užtikrinti šalies socialinį stabilumą ir orientuotis į žmones, kurie yra valstybės kūrėjai, t. y. aktyviausi mūsų visuomenės atstovai. Trečiasis tikslas – panaikinti baimę, atstatyti pasitikėjimą valstybe, stovėti priekyje (o ne virš visuomenės), kartu įveikiant visus sunkumus”, – teigiama Darbo partijos išplatintame pranešime spaudai.

„Mano vizija – pilietiškai aktyvi tauta ir stipri valstybė, kuri turi būti savarankiška, aktyvi tarptautinėje erdvėje, darniai funkcionuojanti ir gebanti pasirūpinti savo žmonėmis. Sieksiu, kad piliečiams būtų sudarytos visos galimybės dalyvauti valstybės valdyme. Valstybės gyvenimas turi būti organizuojamas taip, kad žmonėms grįžtų pasitikėjimas valdžia, kad priimant sprendimus būtų kuo mažiau biurokratijos, o daugiau atsakomybės, kad valdžia aktyviai bendradarbiautų su verslo bendrovėmis, užsienio partneriais. Į Lietuvą turi grįžti socialinis, ekonominis ir visuomenės stabilumas“, – Darbo partijos kandidatą į LR Prezidentus Artūrą Paulauską cituoja partijos spaudos tarnyba.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!