- Reklama -

KK nuotr.

2013 metų rugsėjo 21 d. įvyko skaudi nelaimė – gražuolė moksleivė skambino į pagalbos telefoną, prašė pagalbos, jos negavo ir buvo sudeginta.

Rugsėjo 24d. kauniečiai, klaipėdiečiai, šiauliečiai, panevėžiečiai rinkosi prie policijos komisariatų paklausti: “Kodėl nebuvo apginta ir išgelbėta nepilnametė mergaitė? Kas laukia mūsų vaikų ir anūkų? Mes esame nesaugūs”.

Miestiečiai, t.y. fiziniai asmenys, susirinko viešoje vietoje, nes pasijuto nesaugūs – šiandien nužudė paauglę, o ryt gali nužudyti ir mano vaiką, o gal ir mane patį.

Žmonės rinkosi su vėliava ir žvakutėmis – tais atributais norėjo atkreipti valdžios dėmėsį, kad jų artimiausia aplinka yra nesaugi.

Gindami savo privačius interesus, rinkosi žmonės prie policijos.

Susirinkimų įstatymas teigia, jei renkiesi į viešą vietą tenkinti privačius interesus, susirinkimų įstatymas yra netaikomas.

Klaipėdos miesto policija netaikė susirinkimų įstatymo fiziniams asmenims, reikalaujantiems atsakingiau policijos dirbti ir saugoti jų, piliečių, gyvybes.

Panevėžio policija nutarė pritaikyti susirinkimų įstatymą ir Ritą Jucienę, kuri prisistatė kaip organizatorė, nubausti 500 litų bauda.

Išvada tik viena: jei taikoma susirinkimų įstatymo 6 straipsnis, kad susirinkimo organizatoriai laisva forma praneša savivaldybės administracijos direktoriui ar jį pavaduojančiam asmeniui apie organizuojamą susirinkimą, kuriame dalyvaus ne daugiau kaip 15 žmonių, tai prašome savivaldybės ir policijos inicijuoti įstatymą, kad viešai informuos visuomenę, kad tokią tai datą bus daromas nusikaltimas. Tada mes, organizatoriai, informuosime laisva forma apie piliečių susirinkimus.

Panevėžio policijos skundas teismui amoralus – jų prižiūrimoje teritorijoje įvykdyta žmogžudystė, vietoj to, kad būtų vykdoma prevencija, jie rašo skundą ir baudžia piliečius.

Štai kaip gerai dirba, kaip rūpinasi piliečiais Panevėžio policija ir teismas, priėmęs protu nesuvokiamą sprendimą.

Virginija Jurgilevičienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!