- Reklama -

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich. KK nuotr.

Darbo partijos taryboje šį ketvirtadienį bus patvirtintas galutinis partijos kandidatų į naująjį Seimą sąrašas, partijos programa bei aptartos politinės aktualijos, paliesiančios ir galimus būsimus partnerius Seime, po rinkimų.

Partijos pirmininko Viktoro Uspaskich teigimu, Darbo partija yra numačiusi iškelti visus 141 kandidatą, kurie savo dalyvavimą politiniuose rinkimuose bei ryžtą darbui Seime patvirtino pristatytais gyventojų palaikymo parašais.

„Esame viena didžiausių politinių partijų Lietuvoje, pelniusi didžiausią visuomenės pasitikėjimą, tad natūralu, kad pradedant rinkimų kova ir baigiant darbu Seime, jai atstovauti gali tik tie žmonės, kurie turi visuomenės pritarimą ir palaikymą. Nė kiek neabejoju, kad šis kandidatų sąrašas bus vienas stipriausių ir būtent jo atstovams pavyks įnešti būtinų pokyčių į valstybės valdymą po rinkimų į Seimą“, — sako partijos Darbo partijos pirmininkas.

Po kandidatų į Seimą sąrašo tvirtinimo partijos taryboje bus tvirtinama ir partijos programa, kuria remiantis po rinkimų bus plėtojamas bendradarbiavimas su kitomis partijomis bei parengta Vyriausybės darbo strategija.

„Esu labai patenkintas, kad programoje esančios nuostatos jau dabar skatina tinkamas diskusijas, tiek dėl minimalaus atlyginimo, tiek dėl pensijų dydžio ar kitų svarbių temų. Tai geriausias įrodymas, kad mūsų programa šiandien yra būtina Lietuvai. Tarybai patikėta patvirtinti tokią programą, kuri ilgainiui valstybės valdyme taps savotišku pagrindu, mums laimėjus rinkimus“, — sako V. Uspaskich.

Anot jo, partijos programos projektas buvo rengiamas beveik metus, glaudžiai bendradarbiaujant su įvairių sričių ekspertais, atsakingai išanalizavus šalies ekonominį, socialinį potencialą. Politiko teigimu, visų partijų programos yra savotiškas kelrodis galimoms būsimoms partnerystėms, sąlyčio taškų politikoje ieškojimui.

„Programų nuostatos gali padėti atsakyti, su kuriomis partijomis bus galima sėsti prie bendro stalo ir pradėti bendradarbiauti. Deja, bet šiuose rinkimuose kai kurios jų yra ne tik labai silpnos, bet ir prasilenkia su jas parengusių partijų atstovaujamomis vertybėmis. Nepaisant to, jau dabar turime spręsti klausimus, susijusius su būsimais koalicijos partneriais. Asmeniškai manau, kad šalies partijos pasiektų kur kas daugiau, jeigu ieškotų dialogo tarpusavyje efektyviau nei iki šiol, kad ir tos, kurios dirba Vyriausybėje dabar“, — sako jis.

Politiko teigimu, jis, kaip partijos pirmininkas, yra pasiruošęs sėsti prie derybų stalo dėl galimos koalicijos su visomis partijomis, laimėsiančiomis rinkimus, tuo tarpu galutinį sprendimą turės tarti partijos taryba.

„Lietuvai reikia efektyvių politikos sprendimų, sutarimo viduje, o ne rietenų. Manau, kad tokiu būdu galima pasiekti kur kas daugiau, nei buvo pasiekta iki šiol“, — sako jis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!