- Reklama -

Sveikatos apsaugos ministras R.Šukys. KK nuotr.

Į Seimo nario „tvarkiečio“ Kęsto Komskio akiratį pateko dar vienas galimas sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio korupcinis sprendimas. Parlamentarą pasiekė informacija, kad ministras proteguoja ir ketina parūpinti savo patarėjui Remigijui Bielinskiui šiltą vietelę Briuselyje, kad šis po rinkimų neliktų be nieko. Anot parlamentaro, tokie ministro veiksmai ne tik diskredituoja valstybės tarnybos viešųjų konkursų sistemą, bet yra ir neteisėti.

„Neseniai sužinojau, kad rugpjūčio pabaigoje į Užsienio reikalų ministeriją raštu kreipėsi sveikatos apsaugos ministras su prašymu įsteigti trečią (papildomą) sveikatos apsaugos atašė pareigybę ir pateikė derinimui ministro patarėjo Remigijaus Bielinskio kandidatūrą. Tokie ministro veiksmai yra ne tik kad neetiški, bet ir neteisėti, nes, mano duomenimis, R. Bielinskis nėra karjeros valstybės tarnautojas, todėl šioms pareigoms negali būti nei siūlomas, nei juo labiau į jas skiriamas.

Galima nuspėti, kad gavus Užsienio reikalų ministerijos pritarimą, Sveikatos pasaugos ministerijoje bus suorganizuotas „viešas“ konkursas į kurias nors pareigas, o jo laimėtojas, žinoma, bus R. Bielinskas. Tokiu būdu prieš rinkimus politinio pasitikėjimo tarnautojas, ištikimas partietis, žurnalistas išvyks į Briuselį Lietuvos sveikatos sistemos problemų spręsti, eidamas puikiai apmokamas pareigas. Tikiuosi, kad šiems faktams iškilus į viešumą ministras vis dėlto priims atitinkamą atsakingą sprendimą“, – teigė Seimo Antikorupcijos komisijos narys Kęstas Komskis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!