- Reklama -
„Būdamas premjeru jau seniai būčiau paraginęs J. Oleką atsistatydinti“, – pabrėžė E. Gentvilas. Seimo archyvo nuotr.
„Būdamas premjeru jau seniai būčiau paraginęs J. Oleką atsistatydinti“, – teigia E. Gentvilas. Seimo archyvo nuotr.

Krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui ir toliau vengiant prisiimti politinę atsakomybę, išauga grėsmė, kad Lietuvos kariuomenė liks vieno ministro įkaitė, o tai suduos rimtą smūgį gerai kariuomenės reputacijai, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Eugenijus Gentvilas.

Liberalai Seime šiandien susitiko su J. Oleku ir dar kartą paragino ministrą neišsisukinėti bei pripažinti savo atsakomybę dėl besikartojančių brangiai mokesčių mokėtojams kainavusių viešųjų pirkimų, kurių metu kariuomenės reikmėms galbūt specialiai išpūstomis kainomis buvo įsigyta virtuvės įrankių, pirštinių, palapinių ir kitų daiktų.

„Ministro pasisakymai, esą jis čia ne prie ko, atsimuša į faktus – viena bendrovė būtent J. Oleko valdymo metais už rekordinę pinigų sumą laimėjo viešai skelbtus konkursus, o tos įmonės konkurentai vienaip ar kitaip buvo eliminuoti, nepaisant daug mažesnių kainų pasiūlymų. Deja, krašto apsaugos ministras pamiršta, kad šiuo atveju svarbiausia ne jo asmeninė, net ne politinė, bet visos kariuomenės reputacija. Tikimės, kad interpeliacijos per likusį mėnesį iki rinkimų neprireiks, o jeigu ministras sulauks šios procedūros – liberalai interpeliaciją palaikys“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas E. Gentvilas.

Liberalus stebina šalies Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus pasisakymai, pateisinantys ministro J. Oleko veiksmus. „Būdamas premjeru jau seniai būčiau paraginęs J. Oleką atsistatydinti“, – pabrėžė E. Gentvilas.

„Kas dėl krašto apsaugos – liberalai ir toliau laikosi pozicijos, kad šalies kariuomenei ir krašto apsaugos sistemai turi būti užtikrintas deramas finansavimas bei aprūpinimas, kuris visiškai atitiktų mūsų valstybės poreikius ir NATO standartus“, – sako E. Gentvilas.

Liberalai frakcijos posėdyje J. Oleko, šiuo metu laikinai einančio ir sveikatos apsaugos ministro pareigas, taip pat teiravosi, kodėl anuomet, pirmaisiais Nepriklausomybės atgavimo metais, politiko vadovauta sveikatos apsaugos ministerija neaiškiomis aplinkybėmis įsigijo didžiulį kiekį termometrų Farenheito skalėje, kitų medikams netinkamų naudoti prietaisų, chirurginių žirklučių.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!