- Reklama -
Prezidentės teigimu, tokia situacija ilgiau tęstis negali - kompromituoja valstybę. Nuotr. iš www.lrp.lt
Prezidentės teigimu, tokia situacija ilgiau tęstis negali – kompromituoja valstybę. Nuotr. iš www.lrp.lt

Antradienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką prisiimti atsakomybę dėl „auksinių“ kariuomenės pirkinių. Prezidentės teigimu, tokia situacija kompromituoja valstybę.
„Tokia situacija kompromituoja ir mūsų politines pastangas apsaugoti valstybę, skirti didesnį finansavimą, kompromituoja mūsų sprendimus mūsų žmonių akyse, ir todėl politinę atsakomybę turi prisiimti ministras, kad nekompromituotų ne tik krašto apsaugos sistemos, bet ir valstybės, ir socialdemokratų partijos.
Kreipiuosi tiek į ministrą, tiek į socialdemokratų vadovybę – prisiimti politinę atsakomybę reiškia nustot daryti gėdą valstybei ir krašto apsaugos sistemai, tai reiškia, toks ministras negali dirbti ir dar išėjęs meluoti ir aiškinti, kad kreipėsi į prokuratūrą. Dėl pavadinimo, ne dėl kainos.
Kalbėti, kad krašto apsaugos sistema jau 2014 metais kažką darė, būtų pernelyg drąsu, todėl kad dėl padidintų kainų niekas nesikreipė į prokuratūrą ir likusius dvejus metus vyko tas pats, dabar jau kalbame apie tokius pirkimus iš „Nota bene“ arti dviejų milijonų eurų.
Galiu patikslinti, kad 2014 metais krašto apsauga kreipėsi į prokuratūra ne dėl kainos, kad ji buvo per didelė aštuonis kartus, o dėl žymėjimų ir pavadinimų etiketėse“, – antradienį žurnalistams sakė Prezidentė.

Socialdemokratai kaltina Prezidentę
Tuo tarpu Socialdemokratų partija mūru stojo už atsistatydinti Prezidentės raginamą krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką.
„Prezidentės vykdoma politika ne pirmą prieštarauja jos pačios garsiai išsakomiems moraliniams reikalavimams. Reikalaudama krašto apsaugos ministro Juozo Oleko atsakomybės dėl jo paties sukontroliuoto ir teisėsaugai perduoto pernelyg brangaus viešojo pirkimo Prezidentė šioje istorijoje nemato savo atsakomybės dėl visiškai neatsakingo prokurorų darbo. Dvejus metus vilkinusi ir nutraukusi tyrimą prokuratūra Prezidentei įtiko leisdama paviešinti medžiagą kaip viešą kaltinimą. Kodėl įtarimai nebuvo pateikti teisėtu keliu?
Kalbėdama apie korupcijos apraiškas, ydingą viešųjų pirkimų tvarką, Prezidentė nereikalauja atsakomybės ir darbo rezultatų iš tų institucijų, už kurias atsako ji pati. Prokuratūra viešųjų pirkimų istorijoje kažkodėl neliečiama ir dangstoma.
Socialdemokratai kelia klausimą dėl pačios Prezidentės atsakomybės, gebėjimo vykdyti tiesiogines pareigas ir jos vykdomos politikos pasekmių šalies ir visų žmonių gyvenimui“, – teigiama LSDP išplatintame pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!