- Reklama -
LSDP kreipėsi į prekybos įmones savo memorandumo laikytis sveiko proto rėmuose. KK nuotr.
LSDP kreipėsi į prekybos įmones savo memorandumo laikytis sveiko proto rėmuose. KK nuotr.

“Socialdemokratai mato, kad prekybos įmonių susitarimas prašyti asmens dokumentų iš visų perkančių alkoholinius gėrimus asmenų tampa diskredituojančiu pirkėjus. Todėl kreipiasi į prekybos įmones savo memorandumo laikytis sveiko proto rėmuose – nereikalauti asmens dokumentų iš visų pirkėjų, nekeliančių abejonių dėl pilnametystės”, – teigiama LSDP išplatintame pranešime spaudai.

Pasak pranešimo, Socialdemokratų partija visuomet pasisakė už alkoholio vartojimo mažinimą. “Tų tikslų siekdamas Prekybininkų memorandumui palaikymą išreiškė ir Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela, tačiau dabartinės prekybos įmonių priemonės prasilenkia su sveiko proto logika ir kompromituoja pačią kovą su alkoholizmu”, – teigiama pranešime spaudai.

LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius kalbėjosi su prekybos įmonių atstovu, prašė atsižvelgti į vartotojų interesus ir teises, mat jokiais įstatymais ar kitais teisės aktais asmens dokumentų rodymas parduotuvėse nėra privalomas, išskyrus tuos atvejus, kai suabejojama pirkėjo amžiumi.

„Prašiau, kad būtų vadovaujamasi protu, išmintimi, kad kasininkės nereikalautų dokumentų matydamos, kad žmogus yra akivaizdžiai vyresnis negu 18 metų,“ – po pokalbio su prekybininkų atstovu viešai sakė premjeras A. Butkevičius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!