- Reklama -
E.Masiulis antradienio vakarą pasekė gražią pasaką apie pinigų, rastų pas jį kratos metu, kilmę. KK nuotr.
E.Masiulis antradienio vakarą pasekė gražią pasaką apie pinigų, rastų pas jį kratos metu, kilmę. KK nuotr.

Keturis mėnesius pratylėjęs, korupcija įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis antradienį vakare socialiniame tinkle “Facebook” galiausiai nutraukė tylą – pasekė pasaką apie tai, kokia esą yra per kratą pas jį STT agentų rastų pažymėtų pinigų kilmė.

“Tvirtai ir aiškiai sakau, kad niekada nesu gavęs jokio kyšio. Taip, aš iš Raimondo Kurlianskio š. m. gegužės 10 d. pasiskolinau 90000 eurų vienerių metų terminui. Šią paskolą ketinau investuoti į nekilnojamąjį turtą Lietuvos pajūryje. Paskolos gavimo faktą patvirtinome dviem egzemplioriais susitarimo dėl paskolos. Paskolos susitarimo netvirtinome notariškai. Ir kaip dabar aiškėja, kad tai buvo Didžioji klaida, nubloškusi tiek Raimondą, tiek ir mane į gyvenimo nežinią. Toks paprastas klausimas, kodėl mes nenuėjome pas notarą? Atsakymo paprasto nėra. Vienas kitu pasitikėjome. Beprotiška gyvenimo skuba. Nebuvau tikras, ar investicinį projektą pavyks realizuoti, tokiu atveju pasiskolinti pinigai būtų grąžinti. Kitu atveju buvo aišku, kad įsigijus turtą būtume tinkamai įforminę. Mūsų šeima kartu su artimiausių giminaičių šeima iš banko paskolų jau buvo įsigijusi vieną butą pajūryje ir jis buvo sėkmingai nuomojamas. Norėjosi šią sėkmingą veiklą plėtoti. Kartu su artimiausių giminaičių šeimomis akumuliavome lėšas, kurias ketinome netrukus investuoti į nekilnojamo turto projektus. Būtent šios lėšos buvo rastos mūsų bute kratos metu”, – paskelbė savo paskyroje “Facebook” buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Kaip žinia, E. Masiuliui įtarimai pareikšti dėl Baudžiamojo kodekso 226  str. „Prekyba poveikiu“ 3 ir 4 dalyse nurodytų nusikalstamų veikų bei dėl 1891 straipsnio „Neteisėtas praturtėjimas“ 1 dalyje numatyto nusikaltimo.

Kaip buvo pranešusi Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E. Masiulis, būdamas valstybės tarnautoju – Lietuvos Respublikos Seimo nariu, parlamentinės politinės partijos pirmininku ir šios politinės partijos Seime frakcijos seniūnu, koncerno atstovui R. Kurlianskiui už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 000 eurų kyšį –  ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį. Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad turimais duomenimis įtariamasis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas atsižvelgiant į tai, kad atliktos kratos  metu E. Masiulio namuose  buvo rasta didelė pinigų suma – apie 250 000 eurų, kuri, kaip įtariama šiuo metu, negalėjo būti įgyta teisėtai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!