- Reklama -
prašoma palikti galioti Seimo 2016 m. birželio 21 d. priimtą naująjį Darbo kodeksą. Seimo kanceliarijos nuotr.
Verslininkai prašo palikti galioti Seimo 2016 m. birželio 21 d. priimtą naująjį Darbo kodeksą.  Seimo kanceliarijos nuotr.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė susitiko su asociacijos „Investors‘ Forum“ atstovais. Jie kartu su JAV, Didžiosios Britanijos, Norvegijos prekybos rūmų vadovais Seimo vadovei įteikė darbo vietų kūrėjų, verslo vadovų, darbuotojų, visuomenės atstovų kreipimąsi į Seimo narius. Šiuo kreipimusi prašoma palikti galioti Seimo 2016 m. birželio 21 d. priimtą naująjį Darbo kodeksą.

Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė teigė, kad verslo atstovų pateikti argumentai yra svarūs.

„Jeigu kalbėsime apie Lietuvos ateitį, verslo vystymosi galimybes, investicijų pritraukimą, ką tai reiškia paprastiems mūsų žmonėms ir ypač jaunimui – tai reiškia naujas gerai apmokamas darbo vietas. Mes turime įsiklausyti į verslo argumentus, net ir šiuo laikotarpiu, politikams labai sudėtingu – priešrinkiminiu“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

Paklausta, ar užteks Seime balsų atmesti Respublikos Prezidentės veto, Seimo Pirmininkė teigė, kad jeigu Seimo nariai balsuos taip, kaip balsavo birželį – už Darbo kodeksą, jų balsų turėtų pakakti atmesti šalies vadovės veto.

„Priklausys kiek Seimo nariai išliks tvirti savo apsisprendime. Labai tikiu, kad Seimo narys, visada balsuodamas elgiasi atsakingai – reiškia, jau vieną kartą balsavęs, jis turėjo suprasti, už ką balsuoja. Jeigu Seimo nariai dažnai keičia nuomonę, tai reiškia, kad jie neturi savo nuomonės. Ir tai reiškia, kad jie ir kitais atvejais gali neatstovauti tinkamai mūsų rinkėjų, todėl Seimo narys, kada ateina į Seimą, jis prisiekia Seime ir savo priesaika jis įsipareigoja tarnauti valstybei, Lietuvos žmonėms, taigi ne vien tik profsąjungų reikalavimų pildymas yra tarnavimas Lietuvos žmonėms, reikia žvelgti plačiau“, – sakė Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

Dėl Prezidentės grąžinto naujojo Darbo kodekso su pataisomis Seimas spręs šį šeštadienį, pirmąją šio Seimo kadencijos paskutinės sesijos dieną. Pagal Seimo statutą, gavęs prezidento vetuotą įstatymą, Seimas visų pirma balsuoja, ar svarstyti grąžintą įstatymą iš naujo, ar laikyti jį nepriimtu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!