- Reklama -
E.Pupinis. Seimo archyvo nuotr.

Šiandien Briuselyje Baltijos šalių ūkininkai protestuoja dėl mažų išmokų, siekdami atkreipti Europos vadovų dėmesį į savo problemas. Kaip pastebi Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis, Lietuva palaiko ir remia daugumą Europos Sąjungos Bendrosios žemės ūkio politikos reformos nuostatų, tačiau negali pritarti Europos Komisijos pateiktam pasiūlymui dėl tiesioginių išmokų lygio.

„Esame nusiteikę savo konkrečiu darbu prisidėti prie tvaresnio, konkurencingesnio ir žalesnio žemės ūkio plėtros. Tačiau žvelgiant į Europos Komisijos pasiūlymą, tiesioginių išmokų požiūriu situacija ypač prasta trijų Baltijos valstybių – Estijos, Latvijos ir Lietuvos atžvilgiu. Todėl palaikau ir remiu Lietuvos ir kitų Baltijos šalių ūkininkų aktyvią poziciją ir jų pagrįstus reikalavimus“, – sako E. Pupinis.

Nors po aktyvaus darbo ir ilgų diskusijų tiek politiniame, tiek ES ūkininkus vienijančių asociacijų lygmenyje, Europos Parlamento Žemės ūkio ir kaimo plėtros komitetas suprato Baltijos šalių išskirtinumą ir Europos Komisijai teikia situaciją gerinančius pasiūlymus, tačiau ir su minėtais siūlymais Lietuvos ir kitų Baltijos valstybių ūkininikams tiesioginės išmokos net ir 2020 metais vis dar išliktų vienos mažiausių ES ir nuo didžiausių skirtųsi daugiau negu du kartus.

„Žinodamas, kad šiandien Lietuvos, Latvijos ir Estijos žemdirbių organizacijos, kovodamos už Baltijos šalių žemės ūkininkų teisėtus reikalavimus ir lygias ES valstybių žemdirbių konkurencijos sąlygas, rengia protesto akciją, kurios metu bus reikalaujama teisingesnės ES Bendrosios žemės ūkio politikos, siunčiu jiems kuo nuoširdžiausius linkėjimus ir išreiškiu moralinę paramą. Viliuosi, kad ES institucijos išgirs protesto dalyvių balsą ir naujoji ES Bendroji žemės ūkio politika bus sąžininga ir lygiai teisinga visiems ES ūkininkams“, – pabrėžė E. Pupinis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!