- Reklama -

"Atsakingai pareiškiame, kad liepos 17 dieną parašų rinkimų lapai bus pristatyti Vyriausiajai rinkimų komisijai“, - sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. KK nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga toliau sėkmingai renka parašus, kad būtų surengtas privalomasis referendumas galintis užkirsti kelią branduolinei energetikai Lietuvoje.

„Esame išdalinę lapų daugiau nei 400 tūkstančiams parašų. Lapų dalinimas bei parašų rinkimo darbas bus vykdomas iki liepos 17 dienos. Atsakingai pareiškiame, kad minėtą dieną parašų rinkimų lapai bus pristatyti Vyriausiajai rinkimų komisijai“, – sako partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasak R. Karbauskio, Seime politinio sutarimo nebuvo ir šiuo klausimu balsavo tik 70 Seimo narių. Todėl būtina užtikrinti, kad visi Lietuvos gyventojai, o ne dalelė Seimo narių priimtų sprendimą Lietuvai istoriškai svarbiausiu klausimu.

„Metiniame pranešime LR Prezidentė išsakė poziciją, kad šiuo svarbiausiu Lietuvai klausimu būtinas politinis susitarimas. Jo Seime nebuvo pasiekta. Todėl kviečiu visus jungtis ir kartu rinkti parašus, kad visa tauta priimtų galutinį sprendimą naujos atominės elektrinės Visagine klausimu“, – tvirtino R. Karbauskis.

Privalomuoju referendumu piliečių norima paklausti, ar jie pritaria draudimui projektuoti, statyti ir eksploatuoti visų tipų branduolines elektrines Lietuvoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!