- Reklama -

Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Briuselyje dalyvaus Europos Vadovų Tarybos posėdyje.

Briuselyje susirinkę ES šalių vadovai svarstys, kaip spręsti Europos ekonomines problemas, ir aptars priemones ekonomikos augimui skatinti.

„ES nespėja atremti globalių finansinių iššūkių ir priimti būtinų sprendimų sunkmečiui įveikti. Europai atėjo metas apsispręsti, ar gilinti ES ekonominę ir politinę integraciją, ar rizikuoti euro zonos ateitimi. Uždelsus ir laiku nepriėmus būtinų sprendimų, skaudžias ekonomines pasekmes gali patirti visos ES narės”, – sakė Prezidentė.

Europos Vadovų Taryboje ketinama priimti paktą dėl ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo („Compact for Growth and Jobs”). Posėdyje taip pat bus patvirtintos konkrečios ekonominės rekomendacijos kiekvienai ES šaliai narei, kurios padės užtikrinti finansinę drausmę ir paskatins ekonomikos atsigavimą.

Pasak Prezidentės, ieškodama išeičių, kaip įveikti ekonominį sunkmetį, ES privalo toliau laikytis griežtos finansinės disciplinos, gyventi pagal savo išgales ir kartu išnaudoti visus įmanomus instrumentus ekonomikos augimui skatinti.

Susitikime Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy pristatys kartu su Europos Komisija, euro grupės ir Europos centrinio banko prezidentais parengtą raportą, kuriame pateikiami siūlymai, kaip reformuoti ir stiprinti ekonominę ir pinigų sąjungą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!