- Reklama -
Pirmą kartą A.Butkevičiaus vadovaujami socdemai apie priešlaikinius Seimo rinkimus prabilo gegužės 1-ąją - per bendrą socdemų ir profsąjungų mitingą prie Vyriausybės. KK nuotr.

Buvę komunistai, nepriklausomoje Lietuvoje transformavęsi į LDDP, o prieš dešimt metų – į Lietuvos socialdemokratų partiją, negali be valdžios. Vos dvejus metus pabuvę valdžios nuošalėje, socialdemokratai panoro sugrįžti prie valdžios – spalio 2 d. LSDP taryba kreipėsi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, kad ši pritartų socialdemokratų keliamai idėjai surengti priešlaikinius Seimo rinkimus.

„Dabartinė valdančioji konservatorių ir kitų dešiniųjų politinių jėgų Vyriausybė savo neprotingais sprendimai įstūmė šalį į giliausią krizę. Lietuvoje katastrofiškai išaugo nedarbas, padidėjo skurdas, emigracija, atsirado milžiniška valstybės skola, sumažėjo Lietuvos žmonių pajamos, pensijos ir socialinės išmokos.

Seimo valdančioji dauguma prarado Lietuvos žmonių pasitikėjimą ir nėra pajėgi išspręsti šių problemų.

Siūlome Lietuvos Respublikos Prezidentei D.Grybauskaitei pritarti pirmalaikių Seimo rinkimų siūlymui, kurie galėtų įvykti kartu su rinkimais į savivaldybių tarybas 2011 m. vasario 27 d.“, – laiške Prezidentei Daliai Grybauskaitei rašo LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Karšto komentaro“ šaltinių duomenimis, šis socdemų žingsnis – inicijuoti priešlaikinius Seimo rinkimus – yra suderintas su Prezidente Dalia Grybauskaite.

„Prieš keletą savaičių Dalia Grybauskaitė pasikvietė Algirdą Butkevičių ir pasiūlė socialdemokratams perimti valdžią – formuoti Seime naują valdančiąją koaliciją. Tačiau A.Butkevičius atsisakė – dabar, prieš savivaldybių rinkimus, tai pakenktų Socialdemokratų partijos reitingams, o po savivaldybių rinkimų bus likę vos daugiau nei metai iki Seimo rinkimų. Todėl per A.Butkevičiaus ir Prezidentės susitikimą buvo prieita nuomonės, kad bus rengiami priešlaikiniai Seimo rinkimai, kuriuos, pagal sociologinius tyrimus, laimės socialdemokratai, ir tada jie suformuos valdančiąją koaliciją“, – „Karštam komentarui“ sakė šaltiniai iš A.Butkevičiaus aplinkos.

Pasak šaltinių, šiame išankstinių rinkimų „projekte“ dalyvauja ir saugumas, ir prokuratūra, ir policija.

„Dabar bus palaipsniui keliama visuomenėje įtampa – didinamos maisto, kuro kainos, o lemiamą vaidmenį čia turėtų suvaidinti profsąjungos – maištai, masinės protesto akcijos visoje Lietuvoje. Nejaugi jūs galvojat, kad tas kainų pakėlimas parduotuvėse prasidėjo tiesiog šiaip sau? Arba kad policininkai tik dabar pajuto norą protestuoti prieš mažus atlyginimus badaujant ir pan.? Ne, visa tai yra vienos didelės mozaikos, kuri vadinasi „priešlaikiniai Seimo rinkimai“, dalis. Visa tai yra režisuojama, ir tai turi įaudrinti visuomenę bei sudaryti prielaidas priešlaikiniams Seimo rinkimams“, – redakcijai sakė šaltiniai iš A.Butkevičiaus aplinkos.

Pasak šaltinių, šis LSDP tarybos laiškas Prezidentei bus priežastis pradėti aukščiausio lygio diskusijas dėl priešlaikinių Seimo rinkimų. „Viskas su Prezidente tuo klausimu suderinta – priešlaikiniai Seimo rinkimai bus, nes Prezidentė šią mūsų idėją palaikys“, – „Karštą komentarą“ tikino šaltiniai iš Seimo Socialdemokratų frakcijos.

KK inf.

2010-10-03

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!