- Reklama -

Vydas Gedvilas Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo postą nori iškeisti į Europos parlamentaro mandatą. KK nuotr.

Šiandien Kėdainiuose vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje buvo patvirtintas partijos kandidatų Europos Parlamento rinkimuose sąrašas bei pristatytos partijos Europarlamento ir Prezidento rinkimų programos.

Pirmajame Darbo partijos Europos Parlamento rinkimų sąrašo dešimtuke yra šie žmonės: Vydas Gedvilas, Virginija Baltraitienė, Kęstutis Daukšys, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Gediminas Jakavonis, Vidmantas Žiemelis, Saulius Bucevičius, Justina Vitkauskaitė-Bernard, Raimundas Paliukas ir Zita Žvikienė. Sąrašo pabaigoje — Jonas Pinskus ir Vytautas Gapšys.

Darbo partijos pirmininkės pavaduotojas Vydas Gedvilas pristatė partijos rinkimų programos gaires. Tarp svarbiausių Darbo partijos Europos Parlamento rinkimų programos įsipareigojimų yra darbo vietų kūrimas ir užimtumo didinimas, darni regioninė bei rajonų politika, demokratinių teisių ir laisvių apsauga, efektyvi žemės ūkio politika, energetinio mūsų šalies saugumo užtikrinimas, kova su klimato kaita ir visiems vienodos socialinės garantijos.

„Šiandien partija patvirtino vieną geriausių ir stipriausių sąrašų, kuriame yra ne tik daug profesionalių, patyrusių politikų, bet taip pat ir jaunimo atstovai, kurie yra įtraukti į pirmąjį penketuką. Taip mes nuosekliai vykdome savo įsipareigojimą kuo daugiau jaunų žmonių įtraukti į politiką. Darbo partijos komanda kaip niekada gerai pasiruošusi šiems rinkimams. Partijos Europos Parlamento rinkimų programoje yra nurodyti svarbiausių ir aktualiausių žmonėms problemų, kurias gali spręsti Europos Parlamentas, sprendimai. Turėdami svertus vykdyti tokią politiką ir šalies viduje, ir europiniu mastu, mes turėsime žymiai geresnes galimybes įgyvendinti savo programą“, — sakė Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

Darbo partijos kandidatas prezidento rinkimuose Artūras Paulauskas tarybos nariams pristatė savo rinkimų kampanijos gaires ir programą, kuri atspindi aktualiausius visuomenei klausimus, tarp kurių svarbiausi — socialinė politika, saugumas, subalansuota užsienio politika, draugiški kaimyniniai santykiai ir teisingumas visose svarbiausiose valstybės gyvenimo srityse.

Galutinė A. Paulausko prezidento rinkimų programa bus pristatyta vasario 3 d., kandidato rinkimų štabo atidarymo metu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!