- Reklama -

Gediminas Kirkilas. KK nuotr.

„Ar bandymais žlugdyti Vyriausybę opozicija nepažeidžia Lietuvos politinių partijų susitarimo dėl pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai? Ar buvę valdantieji – konservatoriai ir liberalai – pamiršo bendrą atsakomybę už nacionalinę politiką, pirmininkavimo proceso vientisumą ir partijų solidarumą, kad jie prieš pat Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai, kuris prasideda jau po poros savaičių, imasi tokių „iniciatyvų“ kaip interpeliacija prieš sveikatos apsaugos ministrą? Ar to šiandien reikia Lietuvai?“, – klausia Seimo Pirmininko pavaduotojas ir Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Lietuvos Seime atstovaujamų politinių partijų susitarime „Dėl Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai 2013 m. II pusmetį“, kuris buvo pasirašytas 2011 m. spalio 14 d. ir kurį pasirašė 10 tuometinių parlamentinių partijų, rašoma, kad „Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai yra nacionalinis uždavinys, kurį politinės valdžios institucijos turi įgyvendinti sklandžiai ir solidariai, nepriklausomai nuo politinių partijų sudarytų frakcijų Seime priklausomybės Seimo daugumai ar opozicijai“.

G. Kirkilo įsitikinimu, „Opozicija turėtų palaikyti sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Andriukaitį, jau nekalbu apie Socialdemokratų koalicijos partnerius. Turiu galvoje ne tik interpeliaciją, bet ir reformos įgyvendinimą. Manau, kad daugelis Seimo politikų, ir tie patys liberalai, yra pakankamai konstruktyvūs ir labai puikiai suvokia, kad Lietuvos sveikatos priežiūros sistema turi pereiti į naują kokybės etapą. Pats laikas ištaisyti nuo valstybės atkūrimo padarytas klaidas, susiformavusias ydas. Mūsų sveikatos apsauga turi tapti efektyvi, skaidri, – tai, kuo mūsų šalis galėtų didžiuotis“, – teigia Seimo Pirmininko pavaduotojas ir Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas.

„V. Andriukaitis kaip sveikatos apsaugos ministras yra tinkamiausias žmogus tai padaryti. Daugybę metų dirbu su juo, žinau, kad jis nesiima darbų, visko nepamatavęs ir neapskaičiavęs. Pats kaip gydytojas, jis turi ypač daug žinių ir kompetencijos šioje srityje, o kartu, kaip patyręs politikas ir analitikas, gali įvertinti sistemą iš išorės. Galiausiai, V. Andriukaitis – vertybių politikas, kuriam svarbiausia – tokių principų kaip teisingumas ir solidarumas įgyvendinimas“, – teigia G. Kirkilas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!