- Reklama -
I.Šimonytė ir A. Kubilius. KK nuotr.

Reaguodamas į Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko sprendimą kreiptis į Generalinę Prokuratūrą dėl buvusios Vyriausybės Seimui pateiktų Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimų, Seimo opozicijos lyderis, buvęs Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pažymėjo, kad nelengva būtų surasti kitą, savo absurdiškumu prilygstantį politinį veiksmą.

A. Kubilius sakė: „Tikiuosi, kad vis labiau artėjant savivaldybių tarybų rinkimams vilniečių išrinkti tarybos nariai, nepaisant pačių įspūdingiausių A. Zuoko viešųjų ryšių akcijų, suvoks savo atsakomybę ir ilgai nelaikys pareigose vadovo, vedančio miestą į bankrotą“.

Seimo opozicijos lyderis atkreipė dėmesį į praėjusią savaitę išsakytas Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko pastabas, kad dalis savivaldybių gali tapti valstybės finansinių problemų priežastimi, nes nesusitvarko su skolomis, nemažina išlaidų, didina biudžeto deficitą.

„Šios pastabos pirmiausia buvo adresuotos Vilniaus miesto savivaldybės vadovui, kuris, nepaisydamas didžiulių įsiskolinimų, ir toliau bando įgyvendinti įvairius, kartais net ir labai egzotiškus projektus“, – dėl susidariusios situacijos sostinės merui atkirto buvęs Premjeras.

Parlamentaro nuomone, A. Zuokas dėl prastos savivaldybės finansinės situacijos pirmiausia turėtų pats imtis ryžtingų fiskalinės drausmės priemonių, o ne ieškoti kaltų ten, kur jų nėra.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!